Дойде време за среща с още една от героините на Леа Сейду, която тази година имаше не един или два, а три филма в различни програми на фестивала в Кан. Освен „The Story Of My Wife“ на Илдико Енеди, в официалната конкурсна програма беше представен и най-новият филм на Брюно ДюмонFrance“. Обсебен в последните години от темата „Жана Д’Арк“, авторът поема в диаметрално различна посока със сюжета на „France“, следвайки журналистка, превърнала се в знаменитост, която опасно жонглира между кариера и личен живот в преследване на така жадувания висок рейтинг.

Вижте как се справя със сериозната си задача една от най-търсените и ангажирани френски актриси.

Колкото и да си великолепен, духовит, остроумен, находчив с темите, за които пишеш – винаги може да разчиташ на „откровение“ от страна на съдбата и животът ти лесно може да се преобърне с главата надолу. От този трейлър оставаме с впечатление, че за героинята на Леа Сейду става невъзможно да изпитва удоволствие от постиженията си, а колегиално благоразположени колеги отвъд океана добавят като „спойлър“ (защото европейските режисьори все още не правят кратък преразказ на филма си в рекламните трейлъри), че събитието, ключово за нейното „осъзнаване“, се оказва една автомобилна катастрофа.

Освен Сейду, във „France“ участват още Бланш Жарден, Бенжамен Бьолей, Еманюел Ариоли, Джулиан Кьолер, Гаетан Амиел, Жевад Земар, Марк Бетинели и др. Брюно Дюмон е автор на сценария на филма; оператор е Давид Шамбили, а с монтажа се е ангажирал известният във Франция майстор на телевизионни и късометражни продукции Никола Биер.

След премиерата си в Кан, филмът на Дюмон излиза на голям екран във Франция през август, а компанията Kino Lorber е предвидила пускането му по кината в Щатите на 10 декември 2021 – може би с надеждата, че след като публиката е видяла Сейду (със сигурност) в „Смъртта може да почака“ и (евентуално) във „The French Dispatch“ на Уес Андерсън, може би ще рискуват да хвърлят поглед и на още един филм с нея?!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *