За много фенове на аниме жанра, един от най-очакваните сериали, които съвсем скоро ще се появят на екран е live-action адаптацията на “Cowboy Bebop” – едно от най-известните и обичани анимета, правени някога. Дори и да не сте фенове на жанра обаче ви приканваме да погледнете първите промоционални кадри, дори и само от гледна точка на интересната рекламна кампания, която Netflix организираха за проекта.

Стрийминг гиганта обикновено си следва стандартна рекламна кампания, която започва със завоалиран тийзър, който само подсказва за предстоящото и обикновено излиза няколко кратки месеца преди премиерата. След това следват един-два трейлъра из интернет пространството и поп-ъп реклами, които излизат на върха на екрана на всеки потребител на платформата. Тук обаче Netflix предприеха различен подход – показаха първи кадри, след това изкараха пълните начални кредити (които можете да видите малко по-долу), а сега – напълно самостоятелен тийзър, който включва само и единствено кадри, които няма да бъдат част от самия сериал.

Тази реклама служи само, за да ни представи героите и атмосферата на вселената на „Cowboy Bebop”, както и да ни впечатли много с визуалния си стил, който очевидно черпи вдъхновение от мангата. Преди да го видите припомняме, че „Cowboy Bebop” разказва за трима ловци на глави – така наречените „каубои“, които преследват интерпланетарни престъпници и се опитват да избягат от миналото си, което неизбежно ще ги застигне. В главните роли ще видим Джон Чо като Спайк Спийгъл, Даниела Пинеда като Фей Валънтайн и Мустафа Шакир като Джет Блек.

Самият трейлър си има име – „Lost Sessions”, именно защото това не са кадри от самия сериал. Въпреки това обаче трябва да признаем, че сме изключително впечатлени от ефектите и начина, по който трейлърът е конструиран. Дори и самият сериал да не използва този похват на „триизмерно“ играене с жанра и „физическо“ използване на комиксови панели, веднага виждаме, че стилистиката е много привлекателна – едновременно нео-ноар, уестърн, научна фантастика и бойни изкуства. Бройте ни зарибени!

Ето го и официалният синопсис, след което можете да видите началните кредити, преди да имате възможността за бутон „skip credits“.

Колкото различни, толкова и смъртоносни, тримата ловци на глави в центъра на космическия уестърн „Cowboy Bebop“ се опитват да надбягат миналото си. Спайк Спийгъл, Джет Блек и Фей Валънтайн сформират саркастичен отряд, готов да преследва най-опасните престъпници в слънчевата система, но само за правилното възнаграждение. Но те могат да наритат и надприказват противниците си само за лимитирано време, преди миналото им в крайна сметка да ги застигне.

Cowboy Bebop” създаден от Андре Немец и Джеф Пинкнър („Наричана още“), а главен сценарист е Кристофър Йост („Thor: Ragnarok”). Режисьорът на оригинаното аниме Шиничиро Уатанабе е консултант, а оригиналната композиторка Йоко Кано се завръща с нова музика.

„Cowboy Bebop“ ще излезе в Netflix на 19 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Изглежда много яко. Нямам търпение. Ще взема да си припомня анимето до 19ти освен 🙂

  2. Белите хетеросексуални май са на изчезване в сериалите!
    Този сериал не знам колко е близък до комикса, но ми се струва, че са доста далечни, даже нямат никаква роднинска връзка! Ха-ха!