За съжаление, първият трейлър на очакваната от милиони фенове адаптация по епичната фентъзи поредицаКолелото на времето“ („Wheel of Time“) на Робърт Джордън не ни допадна въобще и (при все всички сведения за изключително високия бюджет, осигурен от Amazon) ни остави с впечатление като за евтин тийн-сериал от преди своеобразната „златна ера“ на телевизията и стрийминга и общо взето, редуцира ентусиазма ни, практически до нула.

Сега, просто по задължение, хвърляме едно око към най-новия трейлър на сериала, който идва в интерактивна 360° форма и най-големите фенове на поредицата могат да открият интересни (за тях) допълнителни детайли. Ние, с риск още повече да подразним част от същите тези феновете, с нашата фрапираща „претенция“, „необективност“ и „непознаване на изходния материал“, ще кажем, че използвахме функцията на трейлъра най-вече за да не гледаме централната ужасия, която се опитват да ни пробутат като стойностна екранизация на „Колелото на времето“.

Добре, за тези, които все още четат, а не сме изгубили заради съвсем преднамереното ни тролене в начално, ще кажем, че определено този трейлър ни допада повече от предишния. Не казваме, че ни харесва, но не ни е обиден и най-важното, не убива желанието ни да дадем шанс на поне няколко епизода. И друг път сме бъркали в преценката си за сериали (а и филми) заради трейлъри, надяваме се същото да е и с „Колелото на времето“.

В добавка към горния трейлър ви предлагаме и клип, представящ пристигането на Моарейн и Лан в хана „Виноструй“ (между другото, ще трябва свикваме, че не е Айез Седай, а Ай Седай, ама така е с преводите), както и едно специално промо и фийчърет,  които също са ни далеч по-атрактивни от първия трейлър и в много по-голяма степен гъделичкат любопитството ни да видим какво са сътворили от Amazon.

Клип

Промо „Мисията на Моарейн“:

Зад кулисите

За финал вижте и два постера.

wtp123220211028 wtp223220211028

Шоурънър и основен сценарист на „Колелото на времето“ („Wheel of Time“) e Рейф Джъдкинс („Агентите на ЩИТ“, „Чък“), който е изпълнителен продуцент заедно с Тед Фийлд („Джуманджи: Добре дошли в джунглата“) и Дерън Лемк („Шрек завинаги“). Първите два епизода ще бъдат режисирани от Ута Бриешевиц („Black Sails“, „Westworld“), а в ролите са Маделейн Мадън, Йоша Страдовски, Алваро Морте, Даниел Хени, Розамунд Пайк, Маркъс Ръдърфорд, Зоуи Робинс, Барни Харис, Майкъл МакЕлатън, Мария Дойл Кенеди, Приянка Боус, Дарил МакКормак, Софи Оконедо, Клер Пъркинс, Кай Алекзандър и др.

Премиерата е на 19 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. „Ние, с риск още повече да подразним част от същите тези феновете, с нашата фрапираща „претенция“, „необективност“ и „непознаване на изходния материал“, ще кажем, че използвахме функцията на трейлъра най-вече за да не гледаме централната ужасия, която се опитват да ни пробутат като стойностна екранизация на „Колелото на времето“.“

    Всъщност точно запознатите с изходния материал фенове, трябва да са най-много обидени от централната ужасия. Предлага ни се емоционален и лишен от токсик-маскюлинити Лан, джендър-нютрал единствена сила, Егвийн явяваща се тролок-кандидат-дракон, малоумни Айез Седай, които векове наред не мога да разберат от кой от 42934-те пола е дракона, който търсят и затова още по-малоумната Моарейн си събира 5-ма кандидати с различна възраст и пол от едно село, въпреки че целият и куест тръгва от пророчество, което съвсем ясно казва какви са. Имаме и черен дъновист, който си обикаля спокойно и си гори представителки на управляващия света орден, като за личен разкош си събира и пръстените им на колана си като скалпове. Също така ни се обяснява и че „старата кръв“ в Две реки е силна и това ни се онагледява с вечеринка в селската кръчма, която е по-мултикултурна и от рандом централен площад на голяма европейска столица.

  2. Майко милааа!!!!
    Даже напротив първия трейлър беше горе долу добре, но този е просто ужасен отвсякъде и от всякакво естество…
    Разбира се, че ще дам шанс на една от любимите ми книги, но се опасявам, че филма ще се превърне в това което започвам да очаквам. Една ужасна пародия на книгата и пълна простотия.
    Гледах клипа в странноприемницата и какво забелязах.
    Ужасен, ма ужаен Лан. Пълен мисткаст…
    Ужасен, ма ужасен Перин. Пълен мисткаст
    Ранд-ал-Тор. Момчето ми стоеше горе долу добре обаче….

    Не съм против някой изменения от изходния материал, ни най-малко. Свободомислещ човек съм и съм отворен към интерпретации и своеволия…. Ама..

    Бял плащ негър!
    Боже господи, опази!!!…..
    Всички ли сте толкова ненормални или аз живея в един луд побъркан свят заобиколен от идиоти..

    Бяла Плащ негър!!!!!
    Някой да ми обясни, че това не е бял плащ….
    И преди някой да ми задрънка мантрите си и глупсотите си залиберализаъм и тям подоните дайвърсити простотии да му вметна, че покойния Джордан е описал и създал белите плащове на основата на Ку-Клукс-Клан…

    1. Това в нищо , ти виж на Apple екранизацията на „Фондацията“ по Айзък Азимов….нещо са се побъркали….

    2. Абсолютна подмяна на света на Робърт Джордан. Всеки който е чел книгите, знае че тъмнокожи са морския народ, може и да има и при предтечите, щото са се миксирали от как са заминали с Ястребовото крило и т.н. Но наистина този сериал става супер расистки, расизма не е само в посока бял – черен… След като споменах това същото в една международна група на фенове на бъдещия сериал ме изритаха от там… Щото аз съм бил расист?! Да се надяваме че това цялото чакане си е заслужавало… Аз започнах да си препрочитам книгите с идеята да си ги припомня, а то май ще трябва да гледам сериала като напълно различна история написана от някой малоумен (colour blind) плагиат на Робърт Джордан.