Ако сте се затъжили за Ървин Уелш и култовите му герои от „Трейнспотинг“ – тази новина е предназначена за връщане на усмивки на фенове. Наскоро колегите от Deadline съобщиха, че култовият Бегби се завръща в екранизация на „The Blade Artist“ по едноименния роман на Уелш от 2016 година. И още по-забавно е, че самият Робърт Карлайл ще поеме отново епохалната роля.

Действието в историята и съответно в бъдещия филм се развива около две десетилетия след събитията от „Трейнспотинг“; ще следва по петите променения Бегби (или Джим, както е известен в новото време), който се е преместил в Лос Анджелис, занимава се с изкуство, превърнал се е в семеен мъж с две дъщери. По стечение на (нещастни) обстоятелства, на Бегби ще му се наложи да се върне в Шотландия – и това ще наруши трудно постигнатия баланс в живота му… Ето какво споделя актьорът за възможността да възроди на екран своя герой:

„Шансът да работя отново с Ървин и Франсис Бегби отново да оживее пред зрителите е истински дар за мен.“

Освен ангажимента да се превърне отново в незабравимия образ, Карлайл е поел и задължението да бъде изпълнителен продуцент (заедно с автора Ървин Уелш) на този сюжет, който ще бъде разработен в поредица. Все още няма платформа или ТВ кампания, която да се е ангажирала с разпространението на „The Blade Artist“, но сме сигурни, че това скоро ще се промени.

Очакваме ъпдейти и за премиерна дата. А за онези киномани от по-новите поколения, които не са запознати с явлението „Трейнспотинг“ – може да хвърлят един поглед на нашето обобщение по повод продължението на филма от 2017 и след това да се потопят (задължително!) в дръзката лудост на 90-тарския Дани Бойл и компания! 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *