След бърза отбивка в света на супергероите с „Черната вдовица“, Рейчъл Вайс се завръща към киното за възрастни, където смятаме, че блести много повече, отколкото докато дресира прасета да защитават къщата й. Както вече сме разказвали, тя ще се събере отново с Колин Фарел, за да разкажат модернизирана версия на историята за Едип цар, а сега разбираме и за друг любопитен проект, с който ще се заеме.

В новото си начинание Вайс ще се съюзи с шведския режисьор Томас Андерсон, за да направят адаптация на романа от 1961 г. „Séance on a Wet Afternoon”. Книгата вече има една адаптация от 1964 г., когато Ричард Атенбъро и Ким Станли поемат главните роли и Станли дори получава номинация за „Оскар“ за Най-добра актриса.

Историята разказва за Мира Савидж, която твърди, че има истински способности на медиум, но има нужда от повече внимание, за да се добере до истински добрите и известни екстрасенси. За да го постигне, тя замисля план, в който съпругът й ще отвлече 6-годишно момиченце, а след няколко дни тя ще помогне на полицията да открие детето, което ще й донесе слава и признание.

Смятаме, че Рейчъл Вайс е изключително подходяща за такава роля, тя блести, когато трябва да изиграе сбъркани жени, които са твърдо убедени в каузите си. Смятаме, че една такава героиня ще й пасне като ръкавица, пък и виждаме доста потенциал в това самата история да бъде модернизирана изключително успешно – много неща са се променили от 60-те години насам, но интересът на хората към медиуми и желанието на част от тях да бъдат знаменитости не са част от промените.

Много сме любопитни освен това за режисьора Томас Андерсон. След два страхотни филма – вампирския „Let The Right One In“ и любимия ни „Дама, поп, асо, шпионин“, които се радваха на успех както сред критиката, така и сред публиката, той за съжаление имаше и страшен провал. „Снежния човек“ с Майкъл Фасбендър беше толкова широко подиграван и оплюван, че Андерсон не е правил англоезичен филм от тогава. Ясно е, че един и същи човек може да бъде хем изключително способен в това да прави трилъри, да създава напрежение и да докарва интересни герои до големия екран, както и обратното. Някои филми обаче просто не се получават и докато режисьора в крайна сметка трябва да поеме вината, все пак ще стискаме палци на Андерсон и Рейчъл Вайс тяхната съвместна работа да посее успех.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *