Майк Фланаган ще адаптира класиката на Едгар Алън  По „The Fall of the House of Usher“

 

Това сме го казвали и преди, но ще го кажем отново – Майк Фланаган не знае какво е почивка. Преди няколко години той и неговата продуцентска компания Intrepid Pictures подписаха договор с Netflix и плодовете на това сътрудничество продължават да се сипят.

Припомняме ви, че Фланагат реализира за стрийминг гиганта прекрасните „The Haunting of Hill House” и „The Haunting of Bly Manor”. Съвсем наскоро се появи и третият сериал, плод на този договор – „Midnight Mass”. Последният се оказа доста голям хит сред зрителите на Netflix. Това само може да насърчава режисьора да работи усилено и да поднася все по-интересни и мистериозни проекти.

Знаем, че четвъртият сериал ще е „The Midnight Club”, който най-вероятно ще видим догодина. Тези дни научихме и за петата колаборация между Майк Фланаган и Netflix. Това ще е позната територия за кинотвореца, който определено има достатъчно опит с призраци, къщи, населявани от привидения и сходни теми. Става дума за класическото произведение „The Fall of the House of Usher” на Едгар Алън По.

the-fall-of-the-house-of-usher-cover-social-featured

Работата е още е начален стадий и сигурно няма да го видим преди 2023 година, но определено е новина, която си заслужава вниманието. Припомняме ви, че краткия разказ разказва за последните живи членове на рода Ъшър – Родерик и Маделин. Домакинът моли свои приятел за помощ в момент на отчаяние. Младата дама се споминва скоро след пристигането на неназования главен герой. Двамата с Родерик поставят тялото ѝ в семейната гробница. Това, което следва, е болка, лудост и отмъщението на разярен призрак.

Въпросното произведение е видяло множество адаптации. Някои от тях е по-добре да не бъдат дори споменавани, но няма как да не отличим едно от най-любимите ни. Става дума за версията на Роджър Кормън от 1960 година с прекрасния Винсънт Прайс. Разбира се, Майк Фланаган ще трябва да измисли цял сериал, които да се върти около основната история. Това гарантира множество допълнителни сюжетни линии и дори нововъведения извън оригинала. Със сигурност ще чуваме още за „The Fall of the House of Usher” през следващата година.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте