Първи тийзър трейлър на „Улицата на кошмарите“ на Гийермо дел Торо

от на 2021-09-17
 

Само ден след като видяхме и се влюбихме в първите прелестни кадри от „Улицата на кошмарите“ („Nightmare Alley”) на Гийермо дел Торо, който ще ни зарадва в кината таман за Коледа, сега имаме и тийзър трейлър, който дори повече от снимките успява да ни вкара в атмосферата на филма.

Припомняме първо, че филмът ще разкаже историята на манипулативния карнавален работник Стантън Карлайл (Брадли Купър). От първия трейлър се вижда, че той попада малко или много случайно в карнавала и започва работа от нисш хамалин, а се издига до водещ на собствено шоу „Великия Стантън“. Трейлърът подсказва, че това се случва след като преминава през мистериозен тунел, но ние вече знаем, че има по-голяма вероятност да е благодарение на сделката, която Карлайл сключва с психиатърката д-р Лилит Ритър – една фатална жена, която не мислим, че има кой по-подходящ да изиграе, ако не великолепната Кейт Бланшет, чийто зъл смях смятаме, че трябва да се преподава на младите актьори. Чуйте го сега:

Няма две мнения, всичко в този трейлър е точно това, което искаме да бъде – мистериозната атмосфера, ексцентричните герои, 40-тарската визия, навяващото се съмнение, че не всичко, което виждаш, е истина и разбира се – много дъжд, огън и кръв, точно както би трябвало да изглежда един филм на Дел Торо. Уилем Дефо като викачът на карнавала освен това ни се струва, че ще бъде най-добрия избор за разказвач – някой, който иска да те привлече към историята си и ти му се връзваш, въпреки че прекрасно знаеш, че това, което ще ти каже няма да е истина – не е ли перфектна метафора това за любовта ни към киното?

Ето го и един от любимите ни цитати от дел Торо за историята:

Карнавалът е като микро модел на истинския свят. Всеки е там, за да извърти всеки. Но в същото време в карнавала хората знаят, че се нуждаят един от друг. В града това съвсем не е така.

Улицата на кошмарите“ („Nightmare Alley”) е режисиран и написан от Гийермо дел Торо заедно с писателката Ким Морган. Сценарият им е адаптация на едноименния роман на Уилиям Линдзи Гришам от 1946 г. В главните роли ще видим Брадли Купър, Кейт Бланшет, Руни Мара, Рон Пърлман, Уилем Дефо, Тони Колет, Ричард Дженкинс, Дейвид Стратерн, Клифтън Колинс Дж., Тим Блейк Нелсън и Мери Стийнбърджън.

Премиерата е на 17 декември.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Bellerephon
  2021-09-17 at 14:50

  Доста препратки към Сиянието на Кубрик 😉

  Отговор

 • X-Force
  2021-09-17 at 16:02

  Чудесен трейлър! Велик Дел Торо! Няма нужда от повече рекламни материали до премиерата.

  Отговор

 • kikogod
  2021-09-17 at 17:54

  Изглежда феноменално, нямам търпение! Още помня как подходих с недоверие към Формата на водата, а филма ме сцепи колко як беше. Дано и този не му отстъпва!

  Отговор

 • kitin munios
  2021-09-21 at 23:28

  i razbira seHellboy Peralman

  Отговор

Коментирайте