In the year 2022 the Moon will come to us. Или както би трябвало да се преведе на български: през 2022 година изключваме мозъците си, ако искаме да оцелеем. Шест години след първоначалното обявяване на проекта, Lionsgate представиха първия тийзър на предстоящия, абсолютно безумен фантастичен катастрофичен екшън „Moonfall”, който събира в едно няколко от маниите на Роланд Емерих, които здраво го тресат (нас също, в киносалоните) през годините.

Ако сте пропуснали предишните ни новини за проекта, отбелязваме, че в „Moonfall” мистериозна сила изкарва Луната от орбитата ѝ около Земята и я запраща към неизбежен сблъсък с живота, такъв какъвто го познаваме. Бившият астронавт, понастоящем администратор в НАСА Джо Фоулър (Хали Бери) е убедена, че знае какъв е ключът за спасението ни, но единствените хора, които ѝ вярват са старият ѝ колега Брайън Харпър (Патрик Уилсън) и любителят на конспиративни теории (че как иначе) К. С. Хаусман (Джон Брадли). Броени седмици преди катастрофата, противно на всякакви очаквания, групата неудачници стартира отчаяна невъзможна мисия в космоса. Те оставят хората, които обичат, и рискуват всичко само за да открият, че Луната не е това, което си мислим, че е…

…ииии изстрел в мозъка. Вижте как ще изглежда всичко с това с подписа на Емерих.

Не сме го обявили официално в заглавието и с таг, но за нас това си е 100% „WTF трейлър на седмицата“ и като такъв, по традиция, няма да го коментираме обстойно. То какво да каже човек за подобно нещо? Много ясно, че ще го гледаме! Не, сериозно, това е някакъв апотеоз в творчеството на Роланд Емерих – мислехме си, че тази чест се пада на „2012“, но очевидно сме били в грешка – комбиниращ „destruction porn“ с тотален конспиративен нонсенс и извънземни (или поне така изглежда от тийзъра) и ни се ще да го видим на голям екран заради доброто старо време. Малко болезнена тъпотия ще ни се отрази отрезвяващо. Пък и едва ли ще е по-зле от „Денят на независимостта: Нова заплаха“, нали? Възможно ли е подобно нещо?

Режисьор на „Moonfall” е Роланд Емерих („Старгейт“, „Денят на независимостта“, „След утрешния ден“), който е и сценарист, наравно с Харалд Клозер („2012”) и Спенсър Коен („Extinction“), както и продуцент, отново редом до Клозер, с когото сътвориха „2012” и „10 000 пр.н.е.“. В ролите са Патрик Уилсън, Хали Бери, Джон Брадли, Майкъл Пеня, Чарли Плъмър, Кели Ю, Доналд Съдърланд и др.

Премиерата е на 4 февруари 2022.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Безумен, безумен, колко да е безумен!? На фона на бързи и яростни изглежда, като достоверна научна фантастика.. 😉

  2. Без актьорите, само с ефекти, това в Аймакса ще е страшно забавление

  3. само едно нещо е добро в този филм,….. ефектите…..

    Е, много ясно, че задължително ще се гледа. От чист научен интерес каква тъпотия е измислил чичо Роланд….