Някакво проклятие тегне върху връзката между новините за новата поредица „Интервю с вампир“ на АМС и представянето им в „операционното“ поле – все се оказва, че има по-атрактивни детайли от света на киното и телевизията, с които да занимаваме феновете, и горките Луи и Лестат остаряват все по-невъзвратимо…

Длъжни сме да отбележим факта, че в края на месец юли се появи информация във Variety за присъединяването на Алън Тейлър („Игра на тронове“, „Mad Men“, „Sex and the City“, „Six Feet Under“, „Deadwood“, „Boardwalk Empire“, „The West Wing“, „Lost“) в екипа на сериала, като ангажиментът му е да режисира първите два епизода и да поеме ролята на един от изпълнителните продуценти на сезон I.

Не вярваме, че може да има киноман, който да не е гледал легендарния филм по едноименната творба на Ан Райс, в който Том Круз и Брад Пит буквално се надиграват (когато Круз все още обръщаше внимание и на актьорските си способности, не само на мускули и лудешки каскади). Не можем да повярваме, че са минали 27 години от появата на номинирания за две награди „Оскар“ (за оригинална музика – Елиът Голдентал и за сценографията на Данте Ферети!) и майсторски режисирания от Нийл Джордан филм, но това са фактите – и прави впечатление, че в последното десетилетие ни се е случвало да пишем само веднъж във връзка с новина за римейк, при това с идеята за Джарет Лето в ролята на Лестат.

Проектът, за който става дума в момента, е съвсем различна идея – и като замисъл, и като формат, по нея се работи активно от месец юни, а за ролята на древния вампир Лестат вече е избран 34-годишният австралиец, завършил актьорско майсторство в Лондон, Сам Рийд. Няколко седмици след това решение, отново благодарение на Variety се появи информация, че британският актьор Джейкъб Андерсън, познат на широката публика като Сив червей в „Игра на тронове“, ще поеме ролята на младия плантатор от южните щати Луи, който още в далечния XVIII век е обречен от Лестат да води безкраен живот, изпълнен с тъга, отчаяние и невъзможност да приключи земния си път.

Адаптацията на AMC по романа на Ан Райс е част от стратегията на компанията, която през 2020 се сдоби с правата за екранизиране на 18 от романите на Райс и плановете са да бъдат превърнати в мащабен телевизионен франчайз, „надзираван“ и направляван от Марк Джонсън. Автор и сценарист на първата част „Интервю с вампир“ е Ролин Джоунс („Perry Mason“, „Weeds“, „Boardwalk Empire“), който ще бъде и шоурънър на сериала. Той влиза и в екипа на изпълнителните продуценти, заедно с Джонсън, режисьора Тейлър, авторката на легендарните романи, както и нейният син Кристофър Райс. Все още няма допълнителна яснота за избора на актьори в останалите роли, като сме сигурни, че познавачите с интерес очакват решението кой ще влезе в ролята на Клаудия – красивото момиченце-вампир, в чиято роля през 1994 година беше младата Кирстен Дънст.

Интервю с вампир“ се оформя като поредица от осем епизода, чиято премиера се очаква (по някое време) през 2022 година и ще бъде излъчена по AMC и AMC+.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

  1. Ако Луи (бездарното червейче) отново бъде собственик на плантация, през 18век, ще счупят тъпомера от политкоректност, остава и бели роби да турят, за да им смуче кръвчицата на реднеците. Мамини сладки, мушмороци. 🙂

    1. Едно видео за някой следващ живот, (понеже няма как да стане в рамките на този), когато ще можеш да зацепиш – кое как може да се прави и ЗАЩО ?

      https://www.youtube.com/watch?v=Ljcz4tA101U

      Не се бях отбивал 5-6 години – това лято имах щастието – The weather was beautiful, but this raving mad idiot you voted for – he has zero common sense….Like the last one you voted for before that … And the one before him too….The country with the most Covid related (excess) deaths and less than 20% vaccinated – last in Europe and the world….Tells you everything you need to know.

      What am I saying?
      You know nothing about colours, because you are terminally colour blind. Your entire life – you have only known one single colour – ONE …And you keep choosing it – every single time.

    2. Здрасти, досаден TLDR-левичар 😀

    3. Просто си расист братле, бялото е също толкова цвят колкото другите цветове

  2. Мелба, ваксинирай се пак братле, даже абокат за вливания си сложи и на гъзът!

  3. Нека познаем – следващата роля на Сив червей ще е на Леонсио. Тия копаят дъното с големия багер…

  4. Ъъъ… Маняци, вие изобщо четете ли самия текст на новината!?