Дълго заобикаляхме трейлъра на новия филм на и с Шон ПенFlag Day“ – премиерата му беше в Кан, на нея бяха и той, и дъщеря му, която играе една от основните роли в историята – въпреки това рекламния ход на MGM Studios сякаш мина „между капките“. Според скромното ни мнение трейлърът трябваше да се появи доста преди фестивалната премиера, но все пак за компаниите е по-важно да си осигурят зрители в киносалоните, отколкото да се радват на „потупване по рамото“ (ако въобще го получат!) от европейски киноспецове.

И така, „Flag Day“ е новата режисьорска авантюра на Шон Пен, в която е въвлечена и Дилън Пен, а тук предлагаме поглед към поредната екранизирана истинска история.

Както може да се предположи, впечатлението на онези, които са успели да видят филма в Кан е за прекрасни отношения между баща и дъщеря пред камерата – още повече самата история пресъздава динамиката в семейство Воугъл в различни етапи от живота им. Изпитваме необходимост да споделим и официалния синопсис на филма, предоставен от MGM:

Бащата на Дженифър Воугъл – Джон е впечатляващ! Като дете Дженифър е очарована от неговата изключителна енергия и способността му да превръща живота във великолепно приключение. Тя научава от него толкова много за любовта и радостта, без да подозира, че той е един от най-известните фалшификатори в историята на САЩ. В основата на „Flag Day“ под режисурата на Шон Пен е една истинска история, като във филма участва и дъщерята на Пен – Дилън, за да нарисуват заедно един интимен семеен портрет. Той е посветен на младата жена – в опит да отхвърли останките от миналото си и в същото време да се примири с неизбежната връзка със собствения ѝ баща.

Напомняме, че сценарият е дело на Джез Бътъруърт („(Не)честна игра“, „На ръба на утрешния ден“, „Черна служба“) и е базиран на вдъхновените от действителни събития мемоари на Дженифър ВоугълFlim-Flam Man: The True Story of My Father’s Counterfeit Life”. В актьорския екип участва още един представител на фамилията Пен – Хопър Джак (Робин Райт е майка както на него, така и на Дилън), Катрин Уиник, Джош Бролин, Еди Марсън, Реджина Кинг, Норбърт Лео Бътс, Дейл Дики, Бейли Ноубъл и Джеймс Русо. Харесваме праволинейността на Шон Пен в отношенията му с хората и дързостта му при избора на роли, затова бихме дали шанс на „Flag Day“, стига да се появи по нашите географски ширини.

Премиерата на филма в избрани киносалони на Съединените щати е на 20 август 2021.

flag_day_xlg

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *