Не бяхме попадали на това „книжно“ съкровище, но след като видяхме, че една от главните роли е поверена на легендарния Майкъл Кейн, решихме, че трябва да споделим новини за своеобразната драма с комедийни елементи „Best Sellers“.

Новото време на всеобща взаимна свързаност и непрестанни комуникации променя всевъзможни навици, включително тези за четене и писане – занимания самотни, медитативни и изискващи спокойно състояние на духа и ума. Не (точно) така стоят нещата от гледната точка на издателите – за да бъдат конкурентно-способни, те не само трябва да притежават качествен текст, но и да могат да го продадат на публиката.

Ето как може да стане това.

Майкъл Кейн е великолепен пример за актьор-аристократ в „златна“ възраст, с неизчерпаем ресурс за творчески изненади. Негов спаринг-партньор в тази нова авантюра е Обри Плаза, която влиза в ролята на млада издателка. Именно тя, в опит да спаси наследството на баща си издирва тотално опакия, свадлив, агресивен и опиянчен самодоволен темерут Харис Шоу, който се води велик писател – и го принуждава да напише още една книга, която – според договора с баща ѝ – той дължи на издателството. Ала след изпълнението на ангажимента, този нов роман все пак трябва и да се продаде – тогава започва истинският двубой между писател и издател, от който накрая всички се оказват променени…

Освен Майкъл Кейн и Обри Плаза, във филма участват още Елън Уонг, Скот Спийдман и Кари Елвс. Режисьор на „Best Sellers“ е Лина Ройслър, която дебютира зад камерата и работи по сценария на Антъни Грейко. Очаква се тази забавна драма, представена премиерно в лятното издание на Берлинале през юни и в програмата на Карлови Вари вчера, да се появи на кино в Канада и Австралия на 17 септември 2021, а също и в платформи за VoD. 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *