Докато кротко и (не)търпеливо седим и си чакаме момента, в който ще имаме възможност да гледаме „The French Dispatch” – последният филм на Уес Андерсън, който дебютира преди броени дни на фестивала в Кан – започваме да получаваме информация за следващия проект на режисьора. Докато това не е много типично за американеца – все пак неговия изключително оригинален и изпипан визуален стил не се постига лесно и обикновено филмите му не се преследват един друг, а помежду им минават по няколко години – в случая е напълно разбираемо, че вече знаем за бъдещите му планове, имайки предвид, че „The French Dispatch” всъщност е готов от поне година.

Както вече знаем, за новия филм на Уес Андерсън липсват всякакви подробности за сюжета и дори това, че снимките ще бъдат в Испания не е ясно дали е част от историята, или просто държавата ще бъде използвана за фон на събитията. Знаем обаче, че Тилда Суинтън ще участва, което за нас винаги е радостна новина, а сега научаваме и за нови попълнения в каста.

На първо място споменаваме, че други стари познайници освен Суинтън, които ще се включат във филма, са Бил Мъри и Ейдриън Броуди. Мъри, разбира се, е чиста проба легенда, а Броуди е от онези актьори, които не гледаме особено често и сякаш изпада от колективното ни съзнание, докато не се появи в нова роля и тогава неминуемо си припомняме колко всъщност е гениален. Особено пък ролите, които Уес Андерсън му дава, неминуемо се възползват от интензитета и ексцентричното му присъствие и винаги раждат прекрасни резултати.

Старите познайници на Андерсън обаче, докато винаги добре дошли като добавка към цялостната картинка, всъщност не са толкова интересна новина, колкото тази, че самият Том Ханкс също се присъединява към проекта. „Таткото на Америка“ е не просто една от най-големите звезди на планетата, един от най-стабилните и безусилно добри актьори на света, но повече от всичко това, той просто е такова добродушно и позитивно присъствие в холивудския свят, че истински се учудваме, че това ще е първата му съвместна работа с Андерсън – та те са направени един за друг!

Според всички източници, ролята на Ханкс в този филм ще бъде малка и почти като камео, но това по никакъв начин не ни разочарова, тъй като както се вижда отдалеч, който влезе в обкръжението на Андерсън, обикновено остава там задълго. Пък и колкото и да е кратко, повече Том Ханкс в живота ни никога не е лошо нещо.

Други подробности за следващия филм на Уес Андерсън все още не се знаят, но продължаваме да следим всякакви новини и подозираме, че след като снимките започнат през септември, новините също ще се позасилят.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *