ugh-20210810

Съвсем наскоро се присетихме за „The Night Manager“ и логично се запитахме „Какво ли прави Хю Лори?“ Вече пета година сме в очакване на втори сезон (не че беше обещан категорично, но все пак…), а в последните година-две сме спрягали името на Лори в проекти като „Avenue 5“, „The Personal History of David Copperfield“, „Roadkill“ и супер-очакваната анимация „Изумителният Морис и неговите образовани гризачи“. А той, видите ли, междувременно работи по друг проект като режисьор – адаптация на „Защо не повикаха Евънс?“ („Why Didn’t They Ask Evans?“) по Агата Кристи.

И съвсем ясно е, че ще покани в актьорския екип не някой друг, а отдавнашната си сърдечна тръпка, добра приятелка още от времето им в Кеймбридж и перфектен партньор в комедиите Ема Томпсън! Заедно с 10 години по-възрастния от нея Джим Броудбенд, двамата ще влязат в образите на лорд и лейди Мърчам, а като тяхната мила дъщеря лейди Франки – едно от главните действащи лица в историята, ще видим Люси Бойнтън. Именно Франки и Боби Джоунс (в ролята е порасналият Уил Полтър) ще разплетат цялата загадка, като форматът на екранизацията е поредица в три части, предвидена за излъчване в стрийминг-платформата BritBox.

Brit-Box-Why-Didnt-they-Ask-Evans aa-20210810

Ето какво гласи кратичкият синопсис на книгата на Агата Кристи, излязла в далечната 1934 и публикувана от издателство „Ера“ у нас през 2016 година:

По време на игра на голф Боби Джоунс открива тялото на умиращ мъж, паднал от скалите в близост до една от дупките. С последни сили мъжът отваря очи, задава въпроса „Защо не са повикали Евънс?“ и издъхва… Кой е Евънс? Как мъжът е паднал от скалите? Извършено ли е престъпление? Боби и приятелката му Франки се заемат да разрешат загадката, но това ще ги изложи на смъртна опасност…

Макар героите на Ема Томпсън и Джим Броудбенд да не са сред действащите лица в този криминално заплетен случай, ние сме абсолютно убедени, че присъстват на снимачната площадка съвсем не случайно и че талантът им да извличат забавни акценти от всеки сюжет ще проличи ярко, още повече ръководени от човек със сериозен опит в комедийния жанр.

Сред актьорите, на които ще гласува своето доверие Хю Лори, са още Мейв Дермъди („The Secret Garden“), Конлет Хил („Игра на тронове“), Даниел Ингс („I Hate Suzie“), Джонатан Джулс („Small Axe“), Алистър Петри („Rogue One: A Star Wars Story“), Джошуа Джеймс („Black Mirror“) и др.

Очаква се поредицата „Защо не повикаха Евънс?“ да е готова за излъчване догодина.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *