Казахме, че чакаме трейлър – и почти веднага беше представен тийзър на новия филм с Бенедикт Къмбърбач, чиято премиера ще бъде на току започващия фестивал във Венеция. Става дума за подготвяната от Джейн Кемпиън екранизация по „The Power of the Dog“ – едноименния роман на Томас Севидж от 1967 година.

Действието в историята се развива през 1925, когато една вдовица и нейния син срещат двама братя, собственици на ранчо и стада с добитък. Единият се оказва безсърдечен и излива своята жестокост върху тях, другият се смилява над участта им и се жени за вдовицата. Какво се случва после – и ние искаме да узнаем, засега в тийзъра се мяркат няколко страховити, изпълнени с напрежение кадъра…

Това с кръвта върху изсъхналата трева извика неволна асоциация с кръвта, която обагри памуковите растения още в трейлъра на „Джанго без окови“ на Куентин Тарантино… Макар да сме наясно, че Къмби може да изиграе всякакви образи, за момента звучи доста неправдоподобно именно той да има афинитет към издевателства, но пък от друга страна Джейн Кемпиън е прочута с умението да създава истории, които удивляват с майсторски изградени герои и сюжетни линии. Ще очакваме с нетърпение творческото партньорство между нея, Къмбърбач и дуета талантливи актьори Кирстен Дънст и Джеси Племънс. В ролята на младежа-сирак е Коди Смит-МакФий, а в актьорския екип са още Томасин Макензи, Франсис Конрой, Кийт Карадайн, Питър Каръл, Адам Бийч и др. Автор на оригиналната музика във филма е Джони Грийнууд (Radiohead), чиито творби сме слушали в „There Will Be Blood“ и „Phantom Thread“.

Ето какво гласи официалният синопсис на филма:

Суров, синеок и красив, Фил Бърбанк е брутално съблазнителен. Цялата романтичност, сила и крехкост на Фил са заровени в миналото и в земята – той може да кастрира биче с два бързи удара на ножа, той плува гол в реката, покрил тялото си с кал, той е каубой до мозъка на костите си.

Годината е 1925. Братята Бърбанк са заможни собственици на ранчо в Монтана. В местната кръчма на път за пазара двамата срещат вдовицата Роуз и нейният чувствителен син Питър. Фил се държи толкова жестоко с тях, че ги разплаква и се наслаждава на тяхната болка, докато всичките му спътници се веселят. Само неговият брат Джордж се опитва да утеши Роуз, а впоследствие решава да се ожени за нея.

Фил е вбесен и се опитва чрез хитрост да продължава издевателствата си над Роуз – тайно, издалече си подсвирква мелодия, която тя вече не може да изсвири; подиграва се със сина ѝ, а в един момент изглежда решава да вземе момчето под крилото си. Дали Фил ще промени характера си или обрат в историята ще го предизвика към още по-безмилостни постъпки?!…

power_of_the_dog_xlg

Netflix разчита да позиционира „The Power of the Dog“ в сезона на наградите – след премиерата във Венеция, която се очаква да е на 2 септември, предстоят още няколко участия в програмите на реномирани световни фестивали, като разпространението на кино е планирано за 17 ноември, а от 1 декември 2021 филмът ще е достъпен онлайн за абонатите на стрийминг-гиганта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *