Първи трейлър на „Spider-Man: No Way Home“ с Том Холанд

от на 2021-08-24
 

Be careful what you wish for…

За голяма част от екипа ни, „Spider-Man: No Way Home“ е най-очакваният филм тази година, който, по един или друг начин, е свързан с киновселената на Marvel – „Вечните“ изостават на втора позиция. Въпреки този факт, не се поддадохме на порива да изгледаме изтеклия (в отвратително качество) първи тийзър трейлър, а чинно изчакахме официалната версия, която се появи рано тази сутрин.

Ако сте се напрегнали от думичката „тийзър“, защото сте очаквали да получите отговори на десетки въпроси, възникнали покрай всички новини и слухове около филма, а знаете, че подобни реклами по традиция не разкриват много, не се притеснявайте, става дума за триминутно видео, което предлага достатъчно, както по отношение на появяващи се (познати герои), така и на сюжета. А историята с две думи е следната:

За първи път в киноисторията на Спайдър-мен, самоличността на „нашия доброжелателен квартален герой“ е разкрита и той вече не е способен да раздели нормалния си живот от този на супергерой. Когато Питър моли за помощ Доктор Стрейндж, залогът става още по-голям, което го кара да проумее какво наистина означава да бъде Спайдър-мен…

Учудващо, един от най-дразнещите елементи ни идва Стрейндж, който в първите няколко сцени ни изглежда като излязъл от пародия на SNL, а принципно сме фенове както на героя, така и на Бенедикт Къмбърбач. На другия край на спектъра е загатването за Зеления гоблин и разбира се, появата на Алфред Молина като Док Ок – няма да крием, развълнувани сме за Ок и честно казано, той и Гоблина са ни достатъчни. Няма да ни е яд, ако в крайна сметка не видим Електро и Спайди версиите на Тоби Магуайър и Андрю Гарфийлд.

Като цяло сме окей с видяното, макар и да ни идва леко генерично, както повечето Marvel-ски филми напоследък. Някъде ни се мярна статия, че няма как трейлърът да отговори на високите очаквания, но това са глупости – има реклами на по-очаквани филми, които са ни отвинтвали главите. Но да, принципно е по-важно крайният резултат да бъде добър, а не трейлърите. Надяваме се случаят със „Spider-Man: No Way Home“ да е точно такъв. Ако е в стила на предишните два филма, смятаме, че всичко ще е наред.

Режисьор на „Spider-Man: No Way Home“ е Джон Уотс („Cop Car“, „Спайдър-Мен: Завръщане у дома“, „Спайдър-мен: Далеч от дома“), а сценарият отново е на Крис МакКена и Ерик Съмърс. В ролите са Том Холанд, Зендея, Джейкъб Бейтлън, Мариса Томей, Бенедикт Къмбърбач, Джейми Фокс, Алфред Молина, Тони Револори и др.

След поредното разместване, премиерата на филма е насрочена за 17 декември 2021.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Alejuve
  2021-08-24 at 11:54

  Не разкриват всичко, точно както в първият трейлър на Civil war.

  Отговор

 • X-Force
  2021-08-24 at 16:14

  Филмът на годината, заедно с Дюн! Plain and simple! Причинете си го на IMAX!

  Отговор

 • fishek
  2021-08-24 at 16:30

  Стига да няма затягане на мерките и затваряне на киносалони сме на аймакс задълже. Вечните, този и Дюн са си за аймакс и ако не са 3D аймакс ще бъда супер !
  Само се надявам да не приключат Том като спайди. Страхотно му се получава с тия недоумяващи физиономии и леките лафчета, които пуска като спайди.

  Отговор

 • Драго
  2021-08-24 at 16:48

  За Дюн съм напълно съгласен, че може да е филмът на годината! Даже в Европа ще тръгне от средата на септември, докато в Щатите премиерата ще е в края на октомври!
  Обаче за последния Спайдър-мен не съм много сигурен, че ще е нещо особено! Разбира се, ще направи пари в боксофиса, ако са останали отворени кина по това време! Този първи тийзър изглежда твърде дженерик и явно ще се наблегне на Стрейндж, в опит да стане по-полулярен сред общата аудитория, тъй като в Марвел останаха само герои с малки или почти никакви IP-та! А и, защото това ще е последният филм за Спайдър-мен в MCU! Освен ако Дисни не купят Сони! Ха-ха! Или поне Сони пикчърз, което няма как да стане!

  Отговор

  • Hris
   2021-08-26 at 08:27

   Уви, промениха датата за „Дюн“ в България и сега ще го чакаме с американците.


 • radi
  2021-08-24 at 17:57

  Кои са тези хора от екипа ви, които предпочитат Спайдърмен пред Дюн :) Искам имена, за моя човек Благо съм сигурен, че не е от тях :)

  Отговор

 • Friend
  2021-08-24 at 18:33

  Повиши си нивото на разбиране при четене на непознат текст, тогава питай. :/

  Отговор

Коментирайте