Все по-широк става „фронтът“, където непресекващото желание на публиката да търси нови и нови идеи за прекарване на свободното време се среща с това, което предлага пазарът. Щатската телевизия AMC е поела по пътя на по-големите и с представения нов проект „La Fortuna“ се прицелва в един специфичен таргет зрители – испаноезичната аудитория.

След интересни предложения като „Gangs of London“ и „The North Water“ идва ред на подводна авантюра, която е режисирана от любимия ни Алехандро Аменабар – за първи път носителят на „Оскар“ („Морето в мен”/„Навътре в морето“ за най-добър чуждоезичен филм) се ангажира с телевизионна продукция. Вижте трейлър на поредицата „La Fortuna“.

Макар Станли Тучи да не е първото име, което може да ни дойде на ум, когато става въпрос за предприемач-авантюрист, който се опитва да „почисти“ морското дъно от интересни артефакти, неговият избор ни се струва абсолютно на място. Вярно е, че той умело влиза във всякакви роли – и го е доказал нееднократно, а в случая ще му се даде сериозно поле за изява – и той ще се развихри подобаващо.

Младият дипломат Алекс Вентура няма достатъчно опит, но ненадейно се оказва ръководител на мисия, която ще постави на изпитание всички негови ценности – той трябва да възстанови потънало съкровище, откраднато от авантюриста Франк Уайлд, търсач на ценни вещи из морските дълбини по всички географски ширини. Оформя се уникален екип – Алекс в комбинация с Лучия, бойна държавна служителка, и Джонас Пиърс, велик щатски юрист с легендарна страст към приказките за пирати. Тримата потеглят на уникално приключение, в което се разкрива силата на любовта, приятелството и неотклонната вяра в правотата на избрания път…

В актьорския екип на поредицата, подготвяна за излъчване по AMC+, участват още Кларк Питърс, Алваро Мел, Ана Полвороса, Т’Ния Милър, Кара Еледжалди, Маноло Соло, Бланка Портийо и Педро Казабланк. Алехандро Аменабар е великолепен режисьор („Open Your Eyes“, „Другите“, „While at War“) и сме убедени, че този сериал ще прикове хиляди зрители към малките екрани.

Премиерата на „La Fortuna“ е планирана за зимата, която бавно, но неизбежно наближава.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *