Изключително вълнуващата история около създаването на едно от най-смъртоносните човешки творения – Атомната бомба, продължава да се разгръща във втория сезон на забележителния серил „Манхатън”, чиято премиера е днес, 5 август, по Epic Drama.

Действието на сериала се развива в Лос Аламос, Ню Мексико, където учени и военни работят по секретен проект, който ще промени света завинаги – създаването на първата атомна бомба, в надпревара с времето. Те смятат, че това ще спре войната, но нямат представя, че ще отприщи нова. Сянката на Студената война вече се поддава иззад ядрения облак.

Според създателите на сериала – шоурънъра Сам Шоу и режисьора и изпълнителен продуцент Томас Шлами, вторият сезон на „Манхатън”, ще се върти около темата на колко зло са способни хората в името на по-висшето благо. Напрежението се покачва и се появяват нови загадки.

Чарли Айзъкс (Ашли Зукерман, „Designated Survivor“, „Succession“) става лидер по неволя на нова работна група, която трябва да създаде атомната бомба за по-малко време и под по-голямо напрежение, докато Франк Уинтър (Джон Бенджамин Хики, „Flags of Our Fathers“, „The Good Wife“) – бившият ръководител на проекта – е завлечен в неизвестна посока. Локацията, на която е затворен, е една от мистериите на новите епизоди, като в тази връзка започваме да виждаме каква роля играят военните, действащи извън юрисдикцията си, върху създаването на бомбата.

Освен Зукерман и Хики, във втори сезон се завръщат Оливия Уилямс („The Sixth Sense“) и носителката на „Еми“ Рейчъл Броснахан („The Marvelous Mrs. Maisel“), но към редиците им се присъединяват и доста нови лица. Уилям Питърсън („CSI“) влиза в ролята на генерал Емет Дароу, чиято задача е да достигне до завършване на бомбата на всяка цена, докато Мейми Гъмър („True Detective“) – в ролята на Нора – значително обърква останалите с факта, че не й мигва окото да казва каквото се налага, само и само да постигне целите си.

_GPA7496.NEF
_GPA1644.NEF
_GPA8341.NEF
_GPA2840.NEF

_GPA9093.NEF

manhattans02_7

Премиерата на втори сезон на „Манхатън” е днес, 5 август, от 22:45 по Epic Drama, а новите епизоди са всеки четвъртък в същия час, с повторение в събота след полунощ.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *