Така се получава, че понякога обръщаме излишно допълнително внимание на някой не особено високопрофилен проект, докато пренебрегваме други, не по-малко интересни. Такъв е случаят с две от неизброимите адаптации по Стивън Кинг – римейка на „Подпалвачката“, от който отдавна има официална снимка, която обаче така и не представихме, при все че имаме голям интерес към филма, и сериала по „Джирусълъмс Лот“ „Chapelwaite“, чиито първи тийзър отразихме в края на май, а сега обръщаме внимание и на новия му трейлър, без да сме кой знае колко заинтригувани от видяното.

За тези от вас, които не са запознати с „Джирусълъмс Лот“, отбелязваме, че разказът е своеобразна предистория на един от най-известните романи на Краля – „Сейлъмс Лот“, и в него се разказва за аристократа Чарлз Буун и неговия слуга Калвин Маккан, които се настаняват в занемарена провинциална къща, която местните жители на Причърс Корнърс смятат за зла. В „Chapelwaite“ Буун (в ролята влиза Ейдриън Броуди) има три деца, а в историята ще се включи амбициозна млада авторка на име Ребека Морган (Емили Хемпшир), която започва работа в имението на Буун и ще открие ужасяваща мистерия, която тегне и над собственото ѝ семейство от години.

Вижте пълния трейлър.

Както казахме, не сме кой знае колко заинтригувани от видяното в рекламите, но не е като да нямаме никакъв интерес към „Chapelwaite“. Принципно обожаваме готически истории, особено когато не знаем дали в тях наистина има свръхестествени елементи или всичко плод на болното съзнание на героите, и с удоволствие гледаме такива, особено когато има замесени и големи имена. А и в случая сме огромни фенове на „Джирусълъмс Лот“. За промените в историята вече сме коментирали, че принципно нямаме драма (особено предвид, че „Джирусълъмс Лот“ е изграден като комуникация чрез писма), но съдейки по трейлърите, засягането на определени наболели социални теми ни идва прекалено буквално. Дано в самия сериал нещата са малко по-фини.

chapelwaite-poster-20210712

Създатели и шоурънъри на „Chapelwaite“ са Джейсън Филарди („Bringing Down the House“) и Питър Филарди („The Craft“, „Salem’s Lot“, „Flatliners“). В ролите са Ейдриън Броуди, Емили Хемпшир, Дженифър Енс, Сирена Гуламгаус, Иън Хо, Горд Ранд, Трина Коркъм, Женевив ДеГрейвс и др.

Премиерата е на 22 август по Epix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *