Netflix продължават да ни показват, че не просто ще изпълнят обещанието си да изкарват оригинален филм всяка седмица през 2021 г., но и вероятно по-голяма част от тях, отколкото предполагахме, ще си струват гледането. Един от филмите, които те ще пуснат това лято, е „Beckett” – първият англоезичен филм на Фердинандо Чито Филомарино, за когото преди сме говорили, когато беше обявен със заглавието „Born To Be Murdered“.

Още с първите новини този проект ни хвана окото заради впечатляващия екип пред и зад камерата. Филамарино е дългогодишният колаборатор на любимеца ни Лука Гуаданино (който участва като продуцент на този проект), като двамата работят заедно по страхотните „Суспирия”, „Призови ме с твоето име” и „Голямото плискане“. Тук той поема юздите, за да разкаже история за млада двойка, която отива на почивка в Гърция, но след тежка катастрофа титулярният герой Бекет трябва да се бори за оцеляването си. Той се оказва оплетен в дълбока конспирация, политическото напрежение около него се покачва, а полицията се приближава все по-близо.

Фердинандо Чито Филомарино ръководи първокласен екип, като зад камерата е операторът на „Призови ме с твоето имеСайомбу Мукдипром, а пред нея е страхотният актьорски екип, съставен от Джон Дейвид Уошингтън в главната роля, Алисия Викандер, Бойд Холбрук и Вики Крипс.

Вижте първия трейлър сега:

Доста сме изненадани колко екшън ориентиран изглежда „Beckett” поне по този първи трейлър – очаквахме нещо по-различно, но това съвсем не значи, че сме разочаровани. Предишният опит на Филомарино и оператора му си личат в пищността и красотата на всеки кадър, а изглежда, че историята също ще бъде достатъчно интересна, че да задържи вниманието ни, макар и общо взето да ни изглежда позната и не страхотно оригинална.

Надяваме се дълбоко участието на любимката ни Алисия Викандер да не е сведено наистина само до това, което изглежда в трейлъра – че е там само, за да пострада и да мотивира действията на главния герой, тъй като тя е прекалено добра актриса, че да бъде принизена така. Имаме обаче вяра, че този трейлър само набляга на това колко убедително младият Уошингтън изглежда, когато млати разни хора, и филмът крие и други изненади.

beckett-poster-image

Beckett” е режисиран от Фердинандо Чито Филомарино, който е написал и сценария заедно с дебютанта Кевин Райс.

Филмът ще бъде пуснат в Netflix на 28 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Добре, Beckett бих гледал.
    Обаче, доста зор си дадох, докато се сетя, какво нетфликсово нещо съм гледал тази година. Вторият сезон на „Love, Death and Robots“. Което ще е доста на кантар, ако тръгна да му мисля някаква оценка. Какви филми всяка седмица, какво качество…

  2. Черен млад мъж си пробива пътя в негостоприемна бяла Европа, УАУ, това е чисто нова концепция в последните години, никога не съм виждал нещо подобно!

    1. Къде си виждал ‘подобно нещо’ ? С колко чернокожи по принцип си провел един разговор през живота си ?
      1 ?
      2 ?
      12 ?
      0 ?
      Колко ‘чернокожи, които си пробиват път в негостоприемна Европа’ познаваш лично?
      1 ?
      2 ?
      12 ?
      0 ?

      Ак оотговорът ти и на двата въпроса е ‘0’, то тогава ти няма какво да добавиш към тази тема, освен собствените си стереитипи и предразсъдъци. Отн. самият филм – можеш без предварителни нагласи да го видиш в опит да скиаш дали можеш да научиш нещо, защото никой от нас не знае всичко за всичко и всички…