Въпреки че за нас „Army of the Dead“ се оказа по-разочароващ от очакваното, филмът на Зак Снайдър се превърна в един от десетте най-големи хита на Netflix (стриймван е от над 72 млн. акаунта) и дефакто обезпечи предварително подготвяните анимационен сериал „Army of the Dead: Lost Vegas“ и игралната предистория „Army of Thieves“, която е във фокуса на настоящата ни новина. Доста често плановете за споделени вселени, които се правят преди още първият филм (или сериал) да излезе на екран, се сгромолясват впечатляващо, но в случая, рискът се оказа оправдан.

Ако сте пропуснали новините ни за „Army of the Dead“, в които спорадично споделяхме информация и за двата паралелни проекта, припомняме, че „Army of Thieves“ (познат още като „Army of the Dead: The Prequel“ и „Army of the Dead Prequel: Meanwhile In… Germany“) разказва историята на героя Людвик Дитер преди зомби апокалипсиса в Лас Вегас. Банков касиер в малък град, Дитер е привлечен в уникално начинание. Той е вербуван от мистериозна жена да се присъедини към екип от най-търсените от Интерпол престъпници, които са на мисия да оберат поредица легендарни, невъзможни за разбиване сейфове в Европа.

Режисьор на „Army of Thieves“ е Матиас Швайгхьофер („The Break Up Man“), който е и изпълнител на ролята на Дитер, както във филма на Снайдър, така и в този. Пред камерата му правят компания Натали ЕманюелСтюарт МартинГъс Кан, Руби О‘Фий, Джонатан Коен и Ноеми Накай. Вече сме виждали чат от тях в образ, но сега е ред да ги видим и в действие в първите официални снимки.

army-of-thievs-2-20210707 army-of-thievs-4-20210707 army-of-thievs-3-20210707 army-of-thievs-20210707

Честно казано, нямаме кой знае колко голям интерес към „Army of Thieves“, но сме любопитни да видим какво ще се получи. Чакаме да видим трейлър и се надяваме филмът да е по-различен от този на Снайдър. Интересно ни е и дали ще има зомбита, или не. Швайгхьофер казва „Kind of.”

Между другото, преди няколко дни се появи интересна информация, която не сме сигурни, че ще успеем да представим в отделна новина, а си заслужава да отбележим, затова я споменаваме тук. Според The Hollywood Reporter Зак Снайдър ще напише и ще режисира епична фантастика, озаглавена „Rebel Moon“, която е вдъхновена от любовта на Снайдър към „Star Wars” и Акира Куросава. Филмът разказва за мирна колония на ръба на галактиката, която е заплашена от армиите на тиранин и за да се защити изпраща млада жена с мистериозно минало в търсена на воини от съседните планети, които да им помогнат в битката.

Още веднъж, режисьор на „Army of Thieves“ е Матиас Швайгхьофер („The Break Up Man“), а сценарият е дело на Шей Хатън (който също така е автор и на „Army of the Dead: Lost Vegas“), по идея на Снайдър. В ролите са Натали Еманюел, Стюарт Мартин, Гъс Кан, Руби О‘Фий, Джонатан Коен, Ноеми Накай и др.

Премиерата е предвидена за есента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Не мога да повярвам, че именно аз го казвам, но щеше да е супер, ако филмът беше без зомбита 😀

  2. Зак Снайдър стабилно е тръгнал по стъпките на Шаламян ….Шаяламалан…..абе пича от 6-то чувство. Тръгна добре, продължи ….да речем добре, направи си армия от зом….фенове, и сега започна да ги разочарова зловещо