Докато киновселената на Marvel тъкмо се завръща в киносалоните с „Черната вдовица“, телевизионните им проекти си вървят с пълна сила и вече се радвахме на доста силни истории като „WandaVision“, „The Falcon and the Winter Soldier” и вървящия в момента „Loki”. Сега пък получаваме първи пълен трейлър за следващото им предложение, което ще бъде странично допълнение към вселената – анимационния „What If…?”.

В „Loki” вече сериозно се разглежда темата за мултивселената и докато все още чакаме тя официално да бъде „представена“ във филмовата част от цялата киновселена на Marvel, „What If…?” ще бъде първият проект, който сериозно ще се възползва от идеята какво става в други вариации на реалността, в които познатите ни герои се оказват в малко по-различни ситуации. Какво щеше да стане ако Отмъстителите бяха Пазителите на галактиката? Какво щеше да стане ако Пеги Картър беше взела суперсерума вместо Стийв Роджърс?

Без съмнение „What If…? е проект за феновете, които познават всички тези герои и са запознати с „истинските“ им истории – няма да е  интересно, ако не знаеш защо е странно Килмонгър да спасява Тони Старк от отвличане например. Но за хората, които следят вселената от 2008 г. и които са запознати с героите и историите им, това анимирано гмурване в алтернативни варианти със сигурност ще бъде интересно.

Почти всички актьори, които играят супергероите в игралните филми и тук озвучават героите си, но със сигурност най-важно е да споменем, че това всъщност е наистина последната роля на великия Чадуик Боузман, който е записал репликите за сериала преди смъртта си. Той озвучава Т’Чала в алтернативна реалност, в която той е отвлечен като дете от земята, вместо Питър Куил и обикаля космоса и се бие с враговете си с крайно забавната бащинска фигура Йонду. Другото важно присъствие е Джефри Райт, който озвучава Наблюдателя – всевиждаща фигура от комиксите, която играе ролята на разказвач на алтернативните истории.

marvel-what-if-poster-disney-plus

Десетте епизода на „What If…?” са режисирани от Браян Андрюс. Ще започнат да се излъчват от 11 август в платформата на Disney+.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *