Постоянно се ослушваме за филми, които евентуално биха ни показали нов поглед към някаква тема или пък нов подход към установен жанр. Затова и наостряме уши за предстоящ проект, който не просто се хвали с изключително талантлив млад актьорски екип, но и обещава да бъде „изкривяване“ на познатите жанрови рамки.

Филмът се казва „Naked Singularity“ и е адаптиран от бестселър на Серджио Де Ла Пава – реален главен прокурор на Ню Йорк, очевидно най-добрия човек, който да разкаже история, занимаваща се с легалната и криминална система в щата си. Историята разказва за млад и идеалистичен адвокат, който работи като платен от държавата защитник на хора, които не могат да си платят за частни адвокати. Обезкуражен от системата, той се забърква в схемата на бивша негова клиентка да откраднат хероин на стойност 50 млн. долара, но както вече знаем от любимите ни филми за обири, такава голяма плячка няма да бъде докопана лесно, а и ще има много заинтересовани страни.

Комбинация от правна драма и филм за обир, проектът прави впечатление с актьорски състав, композиран от едни от най-обещаващите млади имена в Холивуд. Главната роля е поверена на Джон Бойега, бившата клиентка е изиграна от Оливия Кук, която продължава да ни впечатлява с разнообразните си избори, а дяволският глас, който подбутва главния герой към престъпността, е поет от Бил Скарсгард, от когото имаме само и единствено добри впечатления и изключително се радваме, че той няма да си остане просто страхотен Пениуайз.

Истината е, че трейлърът не ни показва нищо, кой знае колко оригинално, но пък изглежда наистина забавно, точно каквито обичаме да бъдат филмите за обири. Впечатляващият екип зад камера включва големи имена като великия Ридли Скот и всеизвестния Дик Улф, продуцент на безсмъртния сериал „Закон и ред“. Макар и само в продуцентски роли, те носят на „Naked Singularity“ сериозен авторитет, а в крайна сметка дори и да не е нещо невиждано, бихме се зарадвали на още един компетентен филм за обир, който има нещо да каже. Признаваме си, че със сигурност ще запазим скептичността си до края, но пък сме готови младите надежди на индустрията да ни разубедят.

E6a2gxVWUAQUy_R

Naked Singularity” е режисиран от Чейс Палмър (сценарист на „То“, за когото това е режисьорски дебют), а сценарият е адаптиран от него и Дейвид Матюс. В главните роли са Джон Бойега, Оливия Кук, Бил Скарсгард, Ед Скрейн, Линда Лавин и Тим Блейк Нелсън.

Премиерата в избрани кина ще бъде на 6 август, а след това за широка публика и on demand – седмица по-късно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *