Отдавна сме почитатели на Джоузеф Гордън-Левит – най-вече заради фактора „рисковани решения“, който преобладава в творческата му биография. Вярно е – част от филмите, по които работи, притежават специфичен „feel-good vibe“ (имаме предпочитания към романтичния „500 Days of Summer“ и трогателно-искрения „50/50“), но той не се поколебава да се гмурне „в дълбокото“, когато се появят предложения като „Генезис“, „Snowden“ или „Looper: Убиец във времето“, а също така има моменти, в които залага „всичко или нищо“ – и прави „Don Jon“ като сценарист, режисьор и актьор в главната роля.

Съвсем наскоро Джоузеф Гордън-Левит беше пуснал обява в социалните медии, че набира снимки от различни части на света (включително България, с лично обръщение към нашето народонаселение) за нов проект – навярно свързан с идеи, подобни на мултимедийните авантюри в платформата му HitRecord (за оригинално и споделено съдържание). Със сериозната промяна в начина на възприемане на киното и все по-осезаемото завладяване на територии от страна на стрийминг-платформите, идва време за завръщане и на актьорите към телевизионните формати.

Новият оригинален сериал, върху който работи 40-годишният Гордън-Левит, се нарича „Mr. Corman“ – той изпълнява главната роля, сам пише и режисира пилотния епизод за Apple TV+. През миналата седмица попаднахме на трейлър, който представя терзанията на един обикновен мъж на средна възраст – и някак тайничко ни споходи мисълта, че видяното ни напомня (донякъде) на младия Уди Алън. Може би заради специфичната нервна несигурност, която откриваме и у господин Корман…

Изглежда обещаващо, сериозно, драматично и определено ни заинтригува. Копродуценти на сериала са А24, които винаги са се интересували от провокации и са в готовност да ги подкрепят. Изследване на психологическите терзания на един обикновен учител в средностатистическа Америка не е най-сигурната инвестиция с оглед потенциални зрители, но очевидно за продуцентите факторите с положителен знак са взели превес. Ето обобщението на сериала в официален синопсис:

Mr. Corman“ проследява дните и нощите на Джош Корман – артист по душа, но не и по занятие. След неуспешно начало на музикална кариера, той се ангажира да преподава на пети клас в едно общинско училище в Сан Фернандо. Бившата му годеница Меган се е изнесла от квартирата му; неговият приятел от гимназията Виктор идва да живее заедно с него. Корман знае, че трябва да е благодарен за много неща в живота си, но това не му пречи да се измъчва от непрестанна тревожност, самота и от смътното подозрение, че всъщност е тъп загубеняк. Мрачно забавна, странно красива и дълбоко трогателна, тази драматична комедия сякаш говори директно на поколението на 30-годишните – богати на добри намерения, обеднели заради студентски заеми и изпълнени с копнеж да станат истински възрастни хора… по някое време, преди да умрат.

В актьорския екип, на който разчита Джоузеф Гордън-Левит, са Артуро Кастро („Narcos“), Дебра Уингър („Terms of Endearment“), Джуно Темпъл („Ted Lasso“), както и Боби Хол, познат като рапъра Logic, който прави своя дебют пред камера. Брус Ерик Каплан е изпълнителен продуцент на сериала, заедно с Гордън-Левит.

Първите два епизода по 30 минути на „Mr. Corman“ ще се появят в платформата на Apple TV+ на 6 август 2021. 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *