Джеймс Ашкрофт ще режисира екранизацията на „Деволюция“ на Макс Брукс

 

Мина малко повече от година откакто за първи път научихме, че Legendary Entertainment ще екранизират новата книга на Макс БруксДеволюция” („Devolution“). За съжаление, след това настана мълчание и новини за проекта не се появиха повече. Световната обстановка най-вероятно е наложила по-бавния процес, което от друга страна се оказа добре за българския читател. Той имаше възможност да дочака и да се наслади още в края на миналата година на книжния първоизточник благодарение на издателство „Ciela”.

Все пак е време за раздвижване и нова информация. Тя идва под формата на режисьор в лицето на Джеймс Ашкрофт. Той е родом от Нова Зеландия и в началото на тази година се появи дебютният му пълнометражен филм „Coming Home in the Dark”. Изглежда е успял да впечатли някой в Legendary Entertainment, щом студиото е решило да му повери режисурата на „Деволюция”. Ашкрофт ще бъде отговорен и за написването на сценария заедно със своя приятел Илай Кент.

Представяме ви и официалното описание на българското издание на книгата:

След като пепелта и хаосът от изригването на вулкана Маунт Рейниър най-сетне стихват, архивите за клането в Грийнлуп вече могат да бъдат разкрити – благодарение на дневника на местната жителка Кейт Холанд, намерен сред окървавените развалини на селището.

Изповедта на Кейт лансира сериозни и актуално звучащи теми, сред които са неочакваната сила на характера, дързостта на човешкия дух да се опълчи на хищническата природа и психическото състояние на хората по време на приближаващия, може би невъзможен за предотвратяване фатален край.

На страниците на възхитителния и наелектризиращ роман „Деволюция“ писателят Макс Брукс хвърля светлина върху една изключителна и страховита хроника на оцеляването, като изгражда достоверно както образите в повествованието, така и враждебната среда, която те обитават.

Свидетелството на Кейт е съчетано с подробно и автентично звучащо проучване на легендарните създания, които са в основата на ужаса в „Деволюция“. Чрез наратива си Брукс лансира силни и актуално звучащи теми, сред които са неочакваната сила на характера, дързостта на човешкия дух да се опълчи на хищническата природа и психическото състояние на хората по време на приближаващия, може би не невъзможен за предотвратяване фатален край.

Ала Деволюция е и нещо повече – едновременно разказ, описващ отчаяната битка за живот в екстремни условия, остър социален коментар, кървав очерк на ужасите и научно пътешествие в полето на границата между истината и измислицата… и предлага на читателите среща с нещо, с което никога не са се сблъсквали досега.

Едновременно разказ, описващ отчаяната битка за живот в екстремни условия, остър социален коментар, кървав очерк на ужасите и научно пътешествие в полето на границата между истината и измислицата, „Деволюция“ е модерно пресъздаване на легендата за Голямата стъпка, което ще ви шокира и удиви.

Не е случайно, че заглавието още c излизането си от печат привлече интереса на Холивуд в лицето на продуцентската компания Legendary Entertainment. Въпреки че новата творба на Брукс напомня на зловеща, но увлекателна комбинация между Стивън Кинг и Майкъл Крайтън, читателите трябва да се приготвят за среща с нещо, с което никога не са се сблъсквали досега.

Деволюция” се определя от една страна като разказ за оцеляването, но от друга и като кървава история на ужаса, в която е добавена щипка научно изследване на границите между истина и измислица. Предстои да научим кои ще бъдат избраниците на Джеймс Ашкрофт за главните роли, както и подходът, който режисьорът ще избере, за да пресъздаде историята. Ще ви държим в течение за бъдещи новини по темата.

devolution-korica-20210701

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте