Оказва се, че не сме си говорили за завладяването на Марс през погледа на оцеляващите „на терена на непознатото“. Става дума за новия научно-фантастичен трилър „Settlers“, в който главните герои са първопроходци и трябва да преминат през много изпитания, за да оцелеят в тотално враждебната среда.

Има два страхотни акцента, върху които искаме да ви обърнем специално внимание – първо, вижте колко чаровно е пораснала Бруклин Принс, която познаваме от „Проектът Флорида“ на Шон Бейкър и второ – в какъвто и сюжет да поставят Джони Лий Милър, винаги ще изпъква сред колегите си.

Settlers“ е дело на IFC Films, а от трейлъра може да добиете по-ясна представа за какво иде реч.

Гледахме-гледахме и се чудихме откъде идва специфичното усещане за изкуственост – в един момент осъзнахме, че сред основните проблеми на този трейлър (не ни се мисли за филма!) е присъствието на София Бутела. Горката, изглежда като „пришита“ в това семейство на оцеляващи – нейната героиня и героят на Джони Лий Милър се опитват да защитят дъщеря си от опасностите на непознатия, враждебен свят, но очевидно марсианската реалност има други планове за тях.

„Колко далеч би стигнал, за да започнеш нов живот?“ – това звучи като Дивия Запад в XIХ век и може би в известен смисъл предизвикателствата пред марсианските заселници са подобно отвоюване на нови територии… Ето какво гласи официалният синопсис на „Settlers“:

В отдалечено поселение, нейде в пустошта на Марс, едно семейство бежанци от Земята се вкопчват в идеята за по-добър живот. Но когато непознати чужденци се появяват в близките хълмове и се опитват да ги изгонят от изоставената база, 9-годишната Реми е изправена пред отчайващата реалност, която нейните майка и баща са се опитвали да ѝ спестят, за да я предпазят.

settlers_xlg

Вече споменахме – най-хубавото, забелязано в краткия трейлър, са малката Бруклин Принс и любимият ни Джони Лий Милър, както и отношенията между тях. В ролята на майката се опитва да страда София Бутела („Мумията“), в екипа участват още Исмаел Круз Кордоба, Нел Тайгър Фрий и др. Тази фантастика е пълнометражен дебют на Уайът Рокфелер, който е организирал снимките в пустинен район на Южна Африка.

Премиерата на „Settlers“ се очаква в избрани киносалони и в системите на VoD от 23 юли 2021.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. изгтлежда доста интересно, но реално нямам никакви очкавания…

  2. Милър така изпъкваше в “Dark Shadows”, че бях забравил дори, че играе в него. 😀