С легендарното парче на Чъби Чекър тийзърът на новия проект на Уон Кар-уай ни отвежда директно в началото на 60-те години. Но от визията, богата на цветове, светлини и усещане за атмосфера от миналото, не може да определим със сигурност дали правилно позиционираме действието на „Blossoms Shanghai“, пък и липсата на английски субтитри не прави задачата ни по-лесна.

Искрено се възхищаваме от майсторството на прочутия режисьор и макар да предполагахме, че обявените преди време „Tong Wars“ ще бъдат готови със своите 18 серии за Amazon, ето как плановете се пренареждат и нямаме нищо против да се озовем скоро в Шанхай.

Главната роля в „Blossoms Shanghai“ е поверена на китайската звезда Ху Гъ („The Wild Goose Lake“, „The Climbers“), който е благодарен за предоставената му възможност да се учи от големия майстор и с удоволствие се включва в оживяването на тази адаптация на едноименния, обичан и награждаван роман, написан от Дзин Ючън. Героят на историята е млад авантюрист, който се опитва да избяга от своето изпълнено с проблеми минало и се потапя в блясъка на великолепния Шанхай. В 90-те години на ХХ век той вече е постигнал всичко сам и се е превърнал в милионер…

За момента не е известно дали Уон Кар-уай ще има ангажимент да режисира всички епизоди в подготвяната поредица, но пилотният със сигурност ще носи неговия почерк. Първоначално самият той е описвал поредицата като своеобразна трета част на легендарните му творби „In the Mood for Love“ и „2046“, но времето ще покаже дали има нещо вярно в тази информация – все пак проектите на този режисьор са известни с това, че непрестанно търпят различни трансформации.

Все още не е ясно за коя мрежа е предназначен този сериал и кога може да очакваме излизането му. Ще следим за развитие и ще ви информираме своевременно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *