Simon Ridgway / Urban Myth Films / FOX
Simon Ridgway / Urban Myth Films / FOX

Този петък, в родния ефир, е премиерата на втори сезон на създадената от Хауърд Овърман модерна адаптация на „Война на световете” („The War of the Worlds“) на великия Хърбърт Уелс. Сериалът получи одобрението на критиката и зрителите в над 50 страни и е една от най-успешните продукции в историята на Fox и Canal+.

В първия сезон човечеството почти е заличено след атака на извънземни нашественици. Останали са само малки групи от хора, които се борят за своето оцеляване. В новия сезон действието на „Война на световете” ни пренася половин година по-късно. Бил вече е научил много за нашествениците, като най-шокиращи са разкритията за безспорните прилики между хората и извънземните, на които той не може да намери обяснение. Най-голямо сходство с извънземните има Емили, но каква точно е тази странна връзка между нея и пришълците?

Във Франция се срещаме отново с Катрин и София, които трябва да разрешават нови лични проблеми наред с външната заплаха от извънземните. А след като нанася особено опустошителен удар, Катрин се отдава на ново начинание – да издири професор Бил Уорд. С отслабващите сили на човешката съпротива, в отчаянието си и желанието си да оцелеят, някои хора са принудени да обмислят вземането на крайни мерки. Дали някой от тях не е склонен дори да жертва един от своите, за да бъде спасено човечеството?

Ето какво споделя за новия сезон Хауърд Овърман:

Стремежът ми в първи сезон на „Война на световете” винаги е бил в сърцевината на историята да бъдат персонажите и сложните човешки отношения между тях. Беше истинска радост за мен да наблюдавам как фантастичният актьорски екип вдъхва живот на тези многопластови герои, а завръщането ми към техните истории за втори сезон беше вълнуващо.

Историята продължава шест месеца след края на първи сезон, като много от героите коренно са се променили от последната ни среща с тях, закоравели от понесените загуби и изпитанията, през които са преминали. Те се срещат отново, но в изключително затрогващите им събирания се прокрадва и нотка тъга. Хората и отношенията между тях са се променили.

Във втори сезон започва да се изгражда една по-ясна картина за това кой всъщност е врагът. Но новото познание поражда още повече въпроси. Доколко се различават хората от онези, които са избили милиарди от тях? Докъде сме готови да стигнем, за да спасим човечеството, когато самото му съществуване е застрашено?

Simon Ridgway / Urban Myth Films / FOX
Simon Ridgway / Urban Myth Films / FOX
Simon Ridgway / Urban Myth Films / FOX
Simon Ridgway / Urban Myth Films / FOX
Simon Ridgway / Urban Myth Films / FOX
Simon Ridgway / Urban Myth Films / FOX
Simon Ridgway / Urban Myth Films / FOX
Simon Ridgway / Urban Myth Films / FOX
Simon Ridgway / Urban Myth Films / FOX
Simon Ridgway / Urban Myth Films / FOX

Създател и сценарист на „Война на световете” е носителят на БАФТА Хауърд Овърман („Misfits“, „Crazyhead“, „Приключенията на Мерлин“), който осъвременява едноименния роман на Х. Дж. Уелс. Изпълнителни продуценти са Джони Капс, Джулиън Мърфи и Хауърд Овърман. В ролите са Гейбриъл Бърн, Дейзи Едгар Джоунс, Леа Дрюкер, Наташа Литъл, Стефан Кайар, Адел Беншериф, Тай Тенант, Стивън Кембъл Мур, Байо Гбадамоси, Арън Хефернан и Емили дьо Пресак.

Родната премиера е на 4 юни от 21:00 часа по Fox, а оставащите епизоди ще бъдат излъчвани по два всеки петък.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Истинско мъчение за сетивата. Просто не мога да повярвам, че всичките герой са толкова тъпи. Тази простотия е за аудиторуия от ретарди. Разбира се фокуса не е върху нормални хора, а задължителния педалски, негърски и изненада – ИНЦЕСТ съвременен свят, където мама и татко са просто родител1 и родител2. Свят в който всеки има нужда от психоаналитик и гледа с празен поглед на всичко случващо се, защото някой е счупил саксията в която е живял.
    НЕ го препоръчвам на никой с акъла си.

  2. какво имаш под предвид нормални хора в момента светът е доста шарен а и за да има 2 сезон има интерес на запад и никой не му пука какво мислиш и аз няма да го гледам но на никой не му пука всеки има право на мнение и право на избор какво да гледа

    1. Баси под пред на впредвид изречението.
      Ужасен, муден, не интригуващ сериал.
      Ама какво разбирам аз, влюбих се в Jupiter’s legacy, те па го канселираха, а дават зелена светлина на сериал, като този….

  3. Хубав ли е jupiter’s legacy ако имам време ще го погледна тези дни гледах трейлъра