След като изгледахме „Oxygen“ на Александър Ажа (и все още не сме решили категорично дали ни харесва или не), обръщаме поглед към другия камерен фантастичен трилър, който очакваме с голямо нетърпение тази година – „Meander“ на режисьора и сценарист Матийо Тури („Hostile“).

Припомняме, че филмът разказва за жена (Гая Вайс, „Vikings“), която се събужда в странна тръба, пълна със смъртоносни капани. Единствената ѝ опция за оцеляване е на всеки осем минути да се движи напред в безкрайния лабиринт, но не знае колко дълго може да продължи.

След френския тийзър, който видяхме средата на март, сега е ред и на първата щатска реклама, която, изненадващо, не е супер подробна и не разваля нищо около мистерията. Общо взето, става дума за същия трейлър, но има един-два нови кадъра, които го правят малко по-завършен и ясен по отношение на историята, което оправдава представянето му в отделна новина.

Няма да се повтаряме като отбелязваме приликите с „Кубът на страха“ и „Убийствен пъзел“. Да, изглежда като „rip-off”, но както вече сме отбелязвали, „Meander“ беше селектиран за няколко жанрово ориентирани фестивала, откъдето отзивите са положителни, така че все пак има надежда филмът да предложи нещо интересно. А и чисто визуално, видяното в трейлърите ни допада. Вярваме, че крайният резултат ще ни хареса повече от „Oxygen“ или в краен случай, ще сме по категорични в отношението ни към него.

Вижте и няколко снимки, плюс един нов постер.

photographe-Florent-Grosnom-export-WTFilms-36 photographe-Florent-Grosnom-export-WTFilms-12 photographe-Florent-Grosnom-export-WTFilms-8 photographe-Florent-Grosnom-export-WTFilms-10 photographe-Florent-Grosnom-export-WTFilms-15 meander-poster-20210611

Режисьор и сценарист на „Meander“ е Матийо Тури („Hostile“), който е бил асистент режисьор на втория екип на „Гадни копилета“, а в ролите са Гая Вайс и Петер Франзен.

Щатската премиера е на 6 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Снощи го гледах. Категорично не може да се класифицира като шедьовър, но категорично може да се каже. Прекрасен филм. Просто прекрасен. Засяга доста дълбоки човешки теми(и доста други неща, честно казано ще се хванете за главата колко теми и жанрове обхваща), а края е меко казано фантастичен. Препоръчвам го на всеки….