Тръпки ни побиват като си помислим, че от времето на прочутата адаптация „Шогун“ („Shōgun“) по романа на Джеймс Клавел, с участието на Ричард Чембърлейн и Тоширо Мифуне са минали четири десетилетия. Излъчването на поредицата беше събитие от национален мащаб, сравнимо със световното по футбол. Очевидно е назрял моментът, в който се налага „нов прочит“ на легендарната творба – и с това са се заели хората от FX.

Идеята за преоткриване на феодална Япония чрезШогун съществува от години, но продуцентите са се натъквали на най-различни проблеми, включително и пандемични. Сега сценаристите Джъстин Маркс („The Jungle Book“) и Рейчъл Кондо вече подготвят материал, по който да се задвижи дълго отлаганият проект.

Според Deadline изборът за ролята на Торанага-сан пада върху Хироюки Санада, когото добре познаваме от „Последният самурай“, „Върколакът“ на Джеймс Манголд и още много други авантюри като „Mortal Combat: Филмът“, „Army of the Dead“, включително и ефектната епизодична роля в „Западен свят“.

В ролята на корабокрушенеца Джон Блекторн, известен впоследствие като Анджин-сан, който е принуден да се запознае отблизо със средновековните японски порядки, ще видим британеца Козмо Джарвис („Lady Macbeth“). Предстои да научим коя дама ще се превъплъти в красивата Марико-сан, която е третото главно действащо лице в епохалната история и в чиято роля на малкия екран беше Йоко Шимада през 1980 година.

Снимките на „Шогун“ („Shōgun“) започват през август във Ванкувър, Канада. Плановете за снимки на място в Япония за съжаление са осуетени от лятната олимпиада. Не крием, че ни е супер-любопитно как ще се развие този проект и ще следим за ъпдейти по темата. 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Хироюки Санада е емблематичен и с ролята си в сериала „Изгубени“!

    1. Да, в последния, шести, сезон. Сезон, който за съжаление с гръм и трясък провали един от най-обещаващите и страхотно започнали сериали в телевизионната история (визирам първите два сезона и донякъде и част от третия). Един от най-любимите ми сериали беше/си остава „Изгубени“, ама не мога да не отбележа, че накрая го разводниха и превърнаха в пародия на самия себе си.

  2. Хммм… Интересно ще е да се види, как ще решат проблема с расовото и половото разнообразие 🙂 🙂

    1. Със сигурност шъ вкарат някой нинджа-гей 😀 .. А Марико-сан кат’ нищо може да я „изпльокат“ с по-тъмничък цвят на кожата 😀 (който няма да е точно жълт, хъ-хъ)…