Отдавна не сме обръщали внимание на „Матрицата 4“. Не че сме забравили за него – не може да се забрави за подобен проект, който, освен всичко друго, често присъства в новинарското пространство – просто все още не сме приели напълно, че филмът се случва, а не е някой от многото празни слухове, които се чуваха през близо двадесетте години от излизането на последната част от франчайза.

Дори и сега, пред лицето на поредната кастинг новина, която ни провокира да драснем тези редове, ни се струва, че става дума за нещо съвсем различно, а не за „Матрицата“. Collider отбелязват, че според официалния пресрелийз на филма, по някое време към актьорския състав се е присъединила Кристина Ричи. Разбира се, за естеството на ролята не се знаят никакви подробности, което, като се замислим, е част от проблема – липсва каквато и да е информация за сюжета и като първосигнални хора, не вярваме, че филмът съществува. Може пък когато видим първия трейлър, най-накрая да приемем реалността.

Но както и да е. Харесваме Кристина Ричи от много отдавна и нямаме нищо против участието ѝ тук. Според нас, чисто като физиономия ще се впише чудесно. И не че има някакво истинско значение, но все пак трябва да се отбележи, че тя вече е работила с Лана Уашовски по „Speed Racer“. Ако случайно сте забравили, начело на „Матрицата 4“ застава само Лана, без участието на другата сестра – Лили. Първият им филмов проект, в който двете не са заедно на режисьорското столче.

Наред с Ричи, тук отбелязваме и другите нови попълнения във вселената на „Матрицата“, сред които са Джесика Хенуик, Прианка Чопра, Тоби Онвумере, Брайън Дж. Смит, Ерендира Ибара, Андрю Калдуел, Елън Холман, Джонатан Гроф, както и Нийл Патрик Харис и Яя Абдул-Матийн II, за които вече сме споменавали. Сред завръщащите се актьори са титулярите Киану Рийвс и Кери-Ан Мос, Джейда Пинкет Смит, Ламбер Уилсън и Даниел Бернхард.

Освен режисьор, Лана Уашовски е и сценарист на Матрицата 4“, заедно с Александър Хемън („Love Island“) и Дейвид Мичъл („Облакът Атлас“). Тя също така е и продуцент наравно с Грант Хил. Премиерата на филма е предвидена за 22 декември. Ще видим какво ще излезе от цялата работа. Надяваме се нещата да са по-добри от „Презареждане“ и „Революции“.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 Comments

  1. Все се чудех какво става с тоя проект. Един от малкото филми, които чакам с някакъв интерес (най-вече заради носталгията и хубавите спомени когато гледах първите филми преди 20 години). Не очаквам някакъв шедьовър на сценарно ниво (най-вероятно ще бъдат типичните за оригиналната „Матрица“ философски локуми, обвързани обаче и лансиращи любимата на сестрите Уашовски все по-актуална джендър-тематика- аве, нещо като „В“ като вендета“, ама с повече ефекти 😀 ).

    И като стана въпрос за ефектите- то май и това е основната ( и единствена? 🙂 ) причина да очаквам новия филм. Надявам се да бъдат поне наполовина на нивото и новаторството на първата „Матрица“ (нещо, което обаче ми се струва като няк’ва химера в съвременния кино-свят, в който мисля видяхме всичко и трудно ще се впечатлим на визуално ниво). Ще видим като излезе първия трейлър (дано да е по-скоро) и после- живот и здраве, декември в киното 🙂 …

    1. Никому ненужно продължение, което ще бъка от джендъризъм отвсякъде. Това ще бъде абсолютна либерална помия. Помни ми думата..

      Този филм го очаквам със същия интерес колкото новия епизод на Безмилостен град….

    2. И на мен ми е за ефектите, аз не очаквам новаторство, а дъвка за очите.
      Като сценарий ще е такава брадва, такова междурасово и машинно сношение, че не ми се мисли, ама фак ит, пуцанйе да има

    3. heinrich, Riddick Абсолютно съгласен с коментарите ви! Ненужно продължение (доизцеждане 🙂 ) на история, към която не виждам какво ново може да бъде добавено. Дори и да е предистория (както се предполага в нета) какво чак толкова ще ни покажат? Всичко беше обяснено в първата (и най-качествена) част на „Матрицата“. Как машините управляват света, как ни отглеждат нас, хората, в ония огромни пост-апокалиптични полета, как са се зародили бунтовниците срещу системата (дори в следващите части видяхме и подземния им град) и т.н., и т.н. … Тия предистории, които се въртят около един основен образ (в случая- отново според слуховете, този на Морфей) сме ги гледали стотици пъти в други филми. Ама, така е- алчните типове от студията нямат наяждане с кинти 😀 …

      П.П. Ако пък е директно продължение на трилогията, дори не ми се мисли в к’ва сапунка ще я превърнат тая „Матрица“ 🙂 …

    4. Винаги съм твърдял, че Матрицата трябваше да си остане само един единствен филм. Дори и продълженията бяха абсолютно ненужни, защото просто развалиха идеята и култовия статус на филма. Просто си завърши по почти перфектния начин. Единствено съм ЗА задето изкараха Аниматрицата. Тя просто обясни абсолютно всичко и там трябваше да се спре. Никому ненужни два малоумни филма, а сега 1 000 000 000 000 процента ще се гледа някакво още по голямо малоумие на Ента степен…

    5. Да, това е един от филмите, който няма нужда от продължения и римейкове. Но бих гледал нещо подобно

    6. „Аниматрицата“ не съм го гледал. Знам за съществуването му, помня че навремето когато му излезе трейлъра и ме беше впечатлил и мислех да го гледам. Все се канех, канех и накрая така си и остана (вече толкова години). Мисля да наваксам обаче (във FilmiSub, например 🙂 ), крайно време е (нещо като подгрявка за бъдещия филм). Така тая година ако не ми хареса видяното през декември, поне ще имам една „Ани/Матрица“, която няма да ме разочарова 😀 …

    7. Голема грешка за Аниматрицата. Тя първо обяснява всичко (тоест светът на Матрицата и нейното възникване) и второ смея да твърдя, че е по добър филм от Матрицата…..
      Така че е препоръчително да поправиш грешката си веднага.

    8. Вече го направих 🙂 . Още тая сутрин имах малко свободно време и го намерих в нета (FilmiSub, естествено). Да, готин е. Оказа се, че не е една обща история (както ми е останало в главата), продължаваща почти два часа, а са отделни истории, всяка свързана по някакъв начин със света на Матрицата. И всяка със собствен стил анимация (нещо като последните два анимационни проекта на Дейвид Финчър 😉 ).

      Да, обясниха как е възникнало всичко, началото на войната м/у хора и машини, а много ме изкефи една идея в последното, заключително филмче в „Аниматрицата“. Там обърнаха по много готин начин гледната точка. Ставаше въпрос за група оцелели в реалния свят след апокалипсиса, които плениха една от машините и решиха да я обърнат на своя страна като и… създадат изкуствена, фалшива реалност 🙂 (нещо като реалността, която създават машините за хората в оригиналната „Матрица“). Баси, как не се сетих, че нещата могат да бъдат извъртяни по този начин! Хората/оцелелите да създават реалност, която за машините да изглежда истинска. Ей ако на такива готино- шантави идеи заложи „Матрицата 4“ само ще спечели (ама едва ли ще го направят и най-вероятно ще гледаме едни и същи изтъркани клишета за битката между машини и хора).

    1. 😀 Коментара ти ме подсети за един доста старичък (ама актуален) виц.
      Отива син при баща си и му казва: „Тате, аз съм гей.“.
      „Добре, разбирам синко.“ отговаря бащата. „Само да те питам нещо. Имаш ли Ферари в гаража си?“
      „Не, нямам“ отговаря сина.
      „А имаш ли скъпа вила на Френската ревиера?“
      „Не, нямам“
      „А имаш ли 100 000 долара в банковата си сметка?“
      „Не, нямам“
      „Че к’ъв гей си тогава ти ве, сине! Ти си си чист педераст!“ 😀

      Та и тук така, прав си. Ситуацията с бъдещата „Матрица“ (а и не само с нея- чакайте да видите к’ъв ужас ще бъде след 2025-а в Холивуда) не е джендърска, ми направо си е педерастка 😀 …

  2. Още един виц…
    Децата на Елтън Джон знаеха, че баща им е гей, но когато разбраха, че ще ги остави без наследство, рабраха, че е и пед***ас.

    1. Милбо, човеко, парчето в линка ти НЕ СТАВА. Кичозно е. Слаба работа.

      Айде, просвети се малко 😀 ! Ей това се казва истинска и сериозна музика (тия пичове имат цял международен ден, посветен на тях- беше тази неделя, 6-и юни) и да не се занимаваме повече с глупости и разни аматьори 😀 !
      https://youtu.be/hVJ4rYjUgX4