Както често сме били свидетели и сме коментирали, особено в последните няколко десетилетия – когато не можеш да направиш продължение (защото, например, въпросните герои са приключили жизнения си път), винаги може да се пробваш с по-млади персонажи, на които да им измислиш предистория. Това се случва в момента с „Опасни връзки“ („Dangerous Liaisons“) на Пиер Шодерло дьо Лакло – телевизията на Lions Gate Entertainment, Starz ще правят поредица, в основата на която са (част от) познатите герои на класическия роман от края на XVIII век.

Вече са ясни двамата актьори, които ще изиграят младите Камий и Паскал Валмон – това са Алис Енглърт и Никълъс Дентън. Сюжетът ще бъде в духа на класическия роман от 1782 година и събитията ще предхождат познатите бурни любовни катаклизми. В ролята на маркиза дьо Мертьой (само че тази е Женевиев, може би майка на познатата ни Изабел със същата титла) ще влезе номинираната за „Оскар“ Лесли Манвил (която сме имали щастието да гледаме на живо в партньорство с Джеръми Айрънс в „Дългият път на деня към нощта“ на Юджийн О’Нийл – и е великолепна!). В екипа ще участва също и датската актриса и певица Карис ван Хоутен, позната като вманиачената „червена“ Мелисандра от „Игра на тронове“ – тя ще влезе в ролята на маркиза де Монтраше, която е свързана по тайнствен начин с младата Камий.

Поредицата е създадена и написана от Хариет Уорнър („Tell Me Your Secrets“, „Call the Midwife“), която е и изпълнителен продуцент. Съ-сценаристи на Уорнър са Колин Албърт, Джеймс Дормер, Леонора Лонсдейл и Рита Калниджайтс, а за режисурата на първите четири епизода ще отговаря Леонора Лонсдейл. Творческият екип се впуска в опасно начинание – ще разказват как познатите ни маркиза дьо Мертьой и виконт дьо Валмон се срещат като страстни млади любовници в навечерието на Великата френска революция в Париж. Чада на бедните квартали, те се издигат до върховете на френската аристокрация, като съблазняват и манипулират благородници, но и прилагат изкуството си и един на друг с единствена цел – да оцелеят…

Актьорският състав на поредицата вече е избран, но подробности за него ще споделяме когато имаме и първи визуални срещи с новите/стари герои на мосю дьо Лакло. Все още не е ясно премиерната дата на подготвяния сериал „Опасни връзки“ („Dangerous Liaisons“) – ще следим за новини и ще информираме своевременно. 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *