Отдавна е известно, че сме огромни почитатели на Йоргос Лантимос и оценяваме високо всичките му филми, в това число и „Омарът“, който е сред най-любимите ни. Филмът е гениален и ако не сте го гледали, ви препоръчваме да го направите по най-бързия възможен начин. Днес обаче го споменаваме, не защото ще говорим за нов проект на Лантимос (за съжаление), а тъй като звездната двойка от „ОмарътРейчъл Вайс и Колин Фарел отново ще се събере на екран. А най-хубавото е, че става дума за филм, който звучи сбъркан и забавен по най-добрия възможен начин.

Появи се информация, че Вайс и Фарел са се съгласили да си направят „реюниън“ в следващия филм на Тод СолондзLove Child“, който е описван като модерен и мрачен прочит на всеизвестния древногръцки мит за Едип цар. Тук историята ще се върти около твърде зряло за възрастта си момче, което се опитва да се отърве от грубия си баща, за да запази майка си само за себе си. На хоризонта обаче се появява и красив непознат, който обърква всички планове.

Ясно е, че Вайс ще изиграе майката, а Фарел с абсолютно еднакъв успех би могъл да бъде бащата грубиянин и красивият непознат – и в двете роли можем да си го представим безпроблемно. Очаровани сме от идеята, че двамата са решили отново да работят заедно по още един странен и ексцентричен филм, тъй като те съвсем лесно биха могли да изиграят стандартна холивудска екранна двойка. Явно обаче интересът и на двамата клони по-скоро към странните, сатирични истории, които изследват човешкото състояние през някаква крива призма, което определено само ни радва.

Режисьорът Тод Солондз също ни е изключително интересен, тъй като той до момента е познат само като автор на нискобюджетни ексцентрични индита като „Wiener-dog“ и „Dark Horse”. Самото присъствие обаче на доказани звезди като Рейчъл Вайс и Колин Фарел директно означава, че към филма му ще има доста по-голям интерес от стандартната фестивална публика, така че само можем да стискаме палци, очакванията ни да бъдат оправдани.

Ето какво казва Солондз за новия си проект:

Това е първият ми филм със сюжет и първият ми филм, чието действие се развива в Тексас. Забавен е и е секси, повлиян е от холивудските филми, които ме накараха да искам да се занимавам с кино. Обичам работата на Рейчъл и Колин от много време и съм изключително щастлив, че успях да запаля страстта им за сериозна и неочаквана работа.

Love Child” ще търси световно разпространение на тазгодишния фестивал в Кан. Ще се ослушваме за допълнителни новини около проекта и ще ги споделяме веднага.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *