Детска игра” („Child’s Play“) е поредица с над тридесет годишна история, която започва своето начало още през далечната 1988 година благодарения на режисьора Том Холанд („Fright Night”) и сценариста Дон Мансини. Главно действащо лице през всичките седем филма до момента е садистичният сериен убиец Чарлс Лий Рей, който посредством вуду магия прехвърля душата си в тялото на малка пластмасова кукла. Брад Дуриф, който озвучава Чъки, се е превърнал в емблематичен образ на злодей, подобно на Робърт Инглънд в „Кошмар на Елм Стрийт” или Дъг Брадли в „Hellraiser”.

След противоречивия „Cult of Chucky” и римейк, който тотално пренебрегна историята за серийния убиец, създателят на демоничната кукла Дон Мансини се обръща към малкия екран. Време е Чъки да обсеби и телевизорите ви, сеейки хаос и кръв в продължение на няколко седмици. Снимките на новия сериал за SYFY, който ще се казва просто „Чъки” („Chucky”), вече текат с пълна сила и самият Мансини използва туитър да сподели нови два тийзъра. Те не показват кой знае какво, но е достатъчно да видят феновете, че нещата се случват. Все пак мина близо година от последната информация. Вижте ги и вие:

Добрите новини обаче не спират до тук. Новата поредица ще бъде директно продължение на предишните филми и всички познати действащи лица се завръщат. Брад Дуриф и Дженифър Тили отново ще озвучават Чъки и Тифъни. Дъщерята на Дуриф Фиона, която беше основен протагонист в последните две части, също е тук, както и Алекс Винсент като Анди Баркли и Кристин Елиз като Кайл. Нови попълнения в състава са Девън Сава („Последен изход”), Закари Артър („Transparent”), Тео Брионс („Ratched”) и Аливия Алин Линд („Daybreak”).

Дон Мансини определя „Чъки” като свеж поглед върху поредицата, който ще изследва персонажа на Чъки в дълбочина, която е уникално подходяща за телевизионния формат. Ето какво ни очаква:

В новия телевизионен сериал „Чъки“, куклата се озовава на гаражна разпродажба в спокоен американски квартал. Появата ѝ бързо внася хаос, предизвиквайки поредица от ужасни убийства, разобличаващи  тайните и лицемерието на живущите. Междувременно пристигането на стари врагове и приятели от миналото на Чъки заплашват да разобличат истината зад убийствата, както и предисторията на обсебилият куклата демон и това как той се е превърнал от обикновено дете във всеизвестен масов убиец.

Ето какво споделя Дон Мансини, който ще бъде отговорен за сценария на всички епизоди и лично ще режисира пилотния:

С този сериал си поставихме за цел да запазим страшния фактор на първите филми. В същото време продължаваме с тази непрекъснато разгръщаща се последователна история вече над тридесет години. Мисля, че феновете наистина ще харесат новите персонажи, които ще въведем в този свят и срещите им с някои от класическите такива. Тук не говорим само за Чъки, но и други, които се надявате да видите. Има голяма възможност те да се появят.

Изпълнителен продуцент на сериала ще бъде Ник Антоска, който седи зад прекрасната антология „Channel Zero”. Премиерата е предвидена за есента на тази година. Ние тръпнем в очакване.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Cult Of Chucky въобще не ми е противоречив, а напротив – едно от най-добрите продължения във франчайза. Честно казано се изненадах, че след него не продължиха с още филми, но няма да се оплаквам – сериал също е окей. Щом Мансини стои зад него като креативна сила съм ЗА 🙂

    1. На мен ми беше леко по-слаб от „Curse“-a 🙂 Но със сигурност съм много по-доволен от „страшната“ посока, към която се върнаха след предишните стори лайнове с Тифъни и най-вече с детето им 🙂

    2. Чакай, че се обърках. Curse е едно то най-яките продължения (да не кажа най-доброто след двойката). Култът беше добър, но не толкова – моя грешка. Трябваше и тоя франчайз да го набутаме в подкаста 😃

    3. Да, за кърса съм съгласен 🙂 Особено след сийда, то беше мега добро 😀 Затова култа ми дойде малко по-слабо, дигнаха високо летвата 🙂
      Мда, май само него не вкарахме, макар Дринов да го спомена в края… ама то не може всичкo