Едва ли има кинолюбител, който да не е чувал името Джордж А. Ромеро и да не е запознат с отпечатъкът, оставен от този човек върху зомби жанра и ужасите като цяло. За съжаление, през 2017 година той се спомина след боледуване, но наследството му под филмова форма ще остане за бъдещите поколения.

Режисьорът имаше планове да заснеме още два филма след „Survival of the Dead”, започвайки с „Road of the Dead”, но това така и не се случи. За щастие на всички негови фенове, оказва се, че последната му жена Сузан е работила тайно по завършване на сценарий, който носи заглавието „Twilight of the Dead”. Този последен зомби филм, роден от съзнанието на Ромеро, ще бъде и неговата финална дума върху жанр, чиито правила той е определил и оформил.

Вдовицата е разработила сценария с помощта на Паоло Зелати, Джо Кнетър и Робърт Лукас. Ето какво споделя тя за свършената работа:

Дадох на Паоло пълната си благословия, стига да съм до него през цялото време и да съм сигурна, че ще остане верен на визията на Джордж. Имахме прекрасна идея и началото на сценария. Мога на сто процента да кажа, че съпругът ми ще бъде изключително щастлив този филм да бъде завършен. Той искаше това да е неговият последен отпечатък върху зомби жанра.

Паоло Зелати е работил с Ромеро по първоначалната идея на сценария и със сигурност има ясна представа в каква посока е искал да поеме култовият режисьор. Надявам се, че това ще бъде наистина един достоен завършек на цялата зомби поредица, която започва още през 1968 година с „Night of the Living Dead” и продължава с „Dawn of the Dead”, „Day of the Dead”, „Land of the Dead” и „Survival of the Dead”. „Diary of the Dead” се води страничен филм, защото действието се развива в началото на цялата епидемия и не е продължение на останалите заглавия.

Официалният слоган гласи, че действието ще се развива в един опустошен свят. Животът е напуснал планетата, но все още има надежда за човечеството. „Twilight of the Dead” ще е директно продължение на „Land of the Dead” и ще проследи какво се случва с водача на зомбитата, чиято съдба остава неясна след финала. Идеята на Джордж Ромеро е била да отговори на всички въпроси, които зрителите имат по този въпрос.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *