След (известни) колебания и съмнения дали ще отделим време за една от все още действащите легенди в света на музиката (неговият нов албум „с нови интерпретации, ремикси и кавъри „McCartney III Imagined“ се появи в дигитален вид в средата на април), дойде време е за новината, свързана с документалната поредица на Hulu „McCartney 3,2,1“. Таймингът на премиерата, предвидена за юли, е (логично) съобразен с времето, в което споменатият албум ще излезе и физически на музикалния пазар.

Идеята на сериала е да се фокусира върху наследството на Пол Маккартни и творчеството му в продължение на няколко десетилетия – и като един от най-легендарната музикална група на всички времена, и като соло-изпълнител. Разговорите с (все още) 78 годишния музикант са водени от друг именит творец, свързан със света на музиката – продуцента Рик Рубин.

McCartney 3,2,1“ е съставен от шест епизода и е режисиран от Закари Хайнзърлинг – неговата документална творба „Cutie and the Boxer“ получава номинация за „Оскар“ през 2014 година. Премиерата на документалната поредица за творчеството на Пол Маккартни е предвидена за 16 юли 2021. Не сме привърженици на суперлативите, които са привикнали да сипят ръководните кадри от своите продуцентски позиции, но думите на Крейг Ъруич, президент на Hulu Originals, са част от „експозето“ на новината:.

Никога досега феновете не са имали възможност да чуят Пол Маккартни да споделя, толкова открито и в детайли, своя опит в творческите си търсения – пет десетилетия, посветени на музика с уникално значение и стойност за целия свят. Пол и Рик Рубин направо разнищват някои от най-големите хитове в музикалната история. За нас е чест, че Пол избра да се завърне именно при Hulu с тази уникална поредица.

Част от Операционния екип са преживели също по няколко десетилетия, посветени на искрено почитание на творчеството на The Beatles, и със сигурност си спомнят десетки документални филми от близкото и (не толкова) далечно минало, в които не само Пол, но и останалите членове на групата са до болка откровени и безкрайно забавни в уловените моменти през годините. Според скромните ни представи този тип свидетелство за времето е много по-ценен от анализиране на спомени – и все пак ще си запазим правото да потърсим и видим поредицата, преди да се произнесем окончателно по адрес на нейните качества.

По-важният въпрос, който ни вълнува от няколко години, е дали в края на август ще се появи наистина на голям екран новото творение на Питър Джаксън – амбициозната възстановка на атмосферата в студиото на The Beatles по време на записите на легендарния „Let It Be“. Защото сме сигурни в неговото фенско преклонение и абсолютен професионализъм и жадуваме за творческата интерпретация на десетките часове непоказван до момента архивен материал, претворен в „The Beatles: Get Back“ от неговия неуморен творчески екип.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. В първия момент ми се стори, гледайки снимката, че хамънд-органа (или какъвто е там клавишния инструмент на сър Пол) е на парчета и тия белите ленти са тиксо 🙂 . Което пък ме подсети за една легендарна история за великия Джон Лорд (Дийп Пърпъл), който в началните години на бандата сцепил хамънд-органа си буквално на две (за да може да го събира по-лесно в буса на бандата) и после като пристигнали за концертите просто го залепял с огромни парчета скоч 😀 … Еххх, за това рок-музиката е толкова велико нещо, пълно е с к’ви ли не подобни легенди 🙂 !!!