Филмовата индустрия отдавна се е прицелила към още едно емблематично заглавие от 80-те години в желанието си да „възражда“ култови образи. След най-разнообразни рокади в режисьорския пост и дори без споменаване на възможен актьор в главната роля, ние се опитахме през годините да споделяме ъпдейти около кощунствената идея за рибуут/римейк на „Шотландски боец“ („Highlander“) и тайничко се радвахме, че няма развитие на проекта. Преди броени часове обаче попаднахме на новина, която промени това статукво.

Deadline споделят, че Хенри Кавил в момента води преговори за „една от главните роли“ в нова версия на „Шотландски боец“ под режисурата на Чад Стахелски, „занаятчията“ зад филмите с/за Джон Уик. Продуценти на този амбициозен проект са Нийл Х. Мориц („Бързи и яростни“), Джош Дейвис и Дейвид Лийч („Дедпул 2“, „Хобс и Шоу“). Ето какво споделя самият Кавил:

Много вълнуващи новини! Почитател съм на „Шотландски боец“ от дете. Още от филмите през 80-те години, през телевизионната поредица, подсладена със славата на Queen и с актьор, който прилича поразително на един от моите братя. Тъй като съм сръчен с мечовете, пък и начело на проекта е талантлив режисьор като Чад Стахелски, за мен това ще е уникална възможност. Да се потопим в историите на поредицата, използвайки всичко, което имаме на разположение, ще бъде истинско приключение – което аз (и, надявам се, всички вие) никога няма да забравя!
Напоследък изследвам сериозно моето шотландско потекло и всъщност действам по подготовката си за тази роля. #Highlander

Изкушаваме се да репликираме по не много учтив начин красавеца, когото (не ни разбирайте погрешно!) много харесваме: „Вече те видяхме как ръмжиш като Гералд от Ривия, не смей да прилагаш същия подход и към шотландския боец!“ Не че на него не му е все едно – викат го за Супермен със сериозен хонорар, ще върти отново меч в следващи сезони на „Вещерът“ със сериозен хонорар – дреме му, че (обективно) не е добър актьор!

Връщайки се към „принцовете на вселената“, си спомняме с прискърбие, че най-емблематичният от тях – великият Шон Конъри – си тръгна от този свят преди по-малко от година… И ако приемем, че Кавил може ще се появи като Конър МакЛауд (ако е римейк) или като някой друг безсмъртен шотландец (ако е рибуут), вероятно би било логично, като се има предвид и възрастта му, Кристоф Ламбер да се включи като символично предаване на наследството… За момента само си фантазираме!

За онези, които не са се срещали с оригиналния филм и/или няколкото продължения, напомняме: тази история проследява разпръснати по света избраници, които успяват чрез специална сила да се свързват с природата и да живеят практически вечно, освен ако не ги обезглавят. Безсмъртните се бият по между си, за да откраднат силата на победения и накрая да остане един-единствен, както ни е известно от таг-лайна на франчайза: „There can be only one“.

В очакване на развитие по темата, ето едно носталгично намигване към миналото.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. В началото на 90-те, и бума на съмнителните видеотеки, малко преди „Александра“ да се появи на пазара, в една от тях се въртеше „Шотландски боец 3“, коетo всъщност беше първа част на сериала. После дълго спорих с един френд, когато излезе истинската тройка по кината, че аз вече съм го гледал, че се „бият с шпаги“……. побърка ме от бъзик, като гледахме филма на кино.
    Почти същото беше и със сериала Stargate SG-1, пак в тази видеотека беше „Старгейт 2“. Много бях разочарован, и ми трябваха 15 години, преди да се влюбя в сериала.

  2. Уфффф, и на това ли посегнаха! Много си ме кефеше първия „Шотландски боец“ (и сега продължавам да мисля, че си е доста качествен филм, напълно в тон с времето, когато си беше създаден). Естествено, никак немалка заслуга за това си имаше и страхотната музика на Куин 🙂 .

    П.П. Според мен, продълженията бяха абсолютно излишни.

    1. Продълженията (както обикновено) бяха пълни шитни, но странно мен лично двойката ме кефи, въпреки, че няма никакъв смисъл в нея…

      П.С. а четворката я направиха само за да вържат и без това малоумния сериал…

    2. Да ти кажа честно, дори не знаех, че има и четвърта част. А от двойката си спомням, че беше нещо като предистория (в която май изкараха Безсмъртните бойци нещо като извънземни, заточеници от чужда планета?!!?!!!), като по този начин напълно ненужно според мен убиха и цялата мистерия около филма (хм, сефте- то сякаш на Холивуд му е за първи път да убива разни мистерии с ненужни предистории- за справка, „Пришълецът: Завет“ 😀 )…

      Иначе, във втория филм имаше май повече екшън от първия (пак по спомен нещо като летящи скейтборди, които се блъскаха и взривяваха в стени и други щури моменти). Това ми се е запечатало в главата 🙂 …

      П.П. В сериала помня, че най-хубавото беше началните надписи, където използваха и музикалната тема от филма- „Princes of the Univese“ на Куин 😀 .