В началото на годината Netflix най-сетне сложиха картите на масата и официално обявиха, че дългоочакваният им проект, с който целят да съживят култовите герои на Чарлз Адамс, всъщност няма да е типичен римейк, тъй като ще постави под светлините на прожекторите не цялата фамилия, а само гуруто на готическия стил – Уенсдей Адамс. Бяха потвърдени и слуховете, че начело на дръзкия сериал ще застане не кой да е, а самият Тим Бъртън. Както вече споменахме перипетиите на домакинство Адамс попадат точно в зоната на комфорт на режисьора и единственото, което липсваше в цялата „семейна“ идилия, беше именно кой ще влезе в образа на Уенсдей. Преди дни обаче стана ясно, че ролята на готик Пипи Дългото чорапче ще бъде поверена на любимката на Netflix Джена Ортега.

Припомняме, че сюжетът на „Wednesday ще е „a supernaturally-infused coming-of-age story” и главно ще се върти около тийн годините на Уенсдей в Академия Nevermore, където тя ще се опита да осуети чудовищна серия от убийства, тероризираща града, и да разреши 25-годишна мистерия, засягаща родителите ѝ. Междувременно на Уенсдей ще и се наложи да овладее не само избиващите я хормони, но и телекинетичните ѝ способности.

Адаптацията е дело на шоурънърите Алфред Гоф и Майлс Милър, които свързваме с други успешни телевизионни продукции, а за Бъртън „Wednesday” ще бележи дебюта му на малкия екран, бивайки режисьор и изпълнителен продуцент на всички 8 епизода. В екипа на изпълнителните продуценти се включва и Кевин Мисерочи, който е част от „Фондация Тий и Чарлз Адамс“.

Колкото до новоизгряващата звезда Джена Ортега, тя гордо сподели в профилите си в социалните мрежи:

– Нова глава. Надявам се, че ще мога да уважа Уенсдей Адамс.-

jenna-ortega-wednesday-addams-1-20210521

Стратегически погледнато няма съмнение, че Джена Ортега е правилният избор. Сериалът явно ще гони по млада аудитория, а името на Ортега, познато на младите от дните и на звезда на Disney Channel, несъмнено ще привлече не малко погледи. Освен това в последните години Ортега доказа, че върви по стъпките на Зендeя, и успешно успя да се отцепи от „детските“ канали, насочвайки се към високобюджетни продукции. За последната година тя е била в 3 продукции на Netflix, включително и в популярния сериал You”, а догодина ни предстои да я видим и в „Писък 5“. Разбира се, няма как да пренебрегнем факта, че Ортега е от мексикански произход, което си е с един удар два заека – хем е политически коректно и няма да има ненужно мрънкане в социалните мрежи за некоректност, хем, като се замислим, е истински подходящо за героинята и, чийто баща все пак се казва Гомес.
За равносметка Джена Ортега има както видът, така и нужните актьорски умения, за да изиграе една модернизирана Уенсдей. Изключена е възможността да не бъде сравнявана с великолепното изпълнение на Кристина Ричи, но все пак всеки разбира героя си по свой начин и именно това прави всяко превъплъщение уникално.

wednesday-addams-triptych-social

Досега всяко ново попълнение към екипа на „Wednesday” улучва десетката, така че продължаваме с интерес да следим развитието на сериала и честно казано нямаме търпение да видим кой ще сложи мустака на Гомез.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *