Комиксовите вселени продължават да се разрастват и разширяват във всякакви посоки, от съвсем очакваното до по-нестандартното, но ако гледаме студията какви решения взимат, ще си кажем, че в Холивуд има общо взето 30-ина актьора и те са принудени да си ги менкат и да кастват само тях във филмите си. Напълно разбираме причините да се разчита на сравнително установени имена, но си мислим, че интересът на хората към филмите за супергерои  и суперзлодеи вече е доказван многократно и едва ли ще се повиши особено с наемането на сравнително известен актьор.

С всичкото това искаме да кажем, че Арън Тейлър-Джонсън е нает да изиграе Ловецът Крейвън за филмовата ковиксова вселена на Sony. Припомняме, че това е частицата от комиксово IP, с герои, които са създадени от Marvel Comics, но се притежават от Sony, а не от Disney – всъщност вселената, в която съществува Спайдър-мен на Том Холанд (той просто участва в MCU, заради сделка между двете компании), „Венъм”, „Morbius“ и още няколко проекта, които още са в развитие. Сега към концентрираната около Спайдър-мен вселена се присъединява и още един злодей, именно Ловецът Крейвън.

Не казваме абсолютно нищо лошо за Арън Тайлър-Джонсън, даже ни е допадал доста в предишни роли, особено в чудесния „Хищници в мрака”, където ни показа, че прекрасно знае как да изиграе злодей. Но той вече е участвал в цели три комиксови филма – двата „Kick-Ass“, които оглави и „Отмъстителите: Ерата на Ултрон”, където признаваме, че не се задържа много дълго. Тейлър-Джонсън е способен актьор, но просто не разбираме защо трябва да бъде избиран именно той за поредна комиксова роля (и то още една с руско-звучащо име, ако съвпаденията не бяха достатъчно), особено като се има предвид, че физически е доста далеч от това, което си представяме, че трябва да бъде Ловецът Крейвън.

За незапознатите, Крейвън е злодейското име на Сергей Кравинофф, ловец на едра плячка, който иска да се докаже като най-великия на света, заради което решава да се опита да хване Спайдър-мен. Той е човек, който няма точно „суперсили“, но се среща с шаман, който му дава отвара за увеличени сила и пъргавина. Крейвън дебютира в комиксите още през 1964г и от тогава е един от най-дълго просъществувалите и известни злодеи на Човека паяк, който придобива огромна популярност през 1987 г., заради комиксът „Kraven’s Last Hunt“.

Kraven The Hunter” ще бъде режисиран от Дж. С. Шандор, което е ни харесва като избор, тъй като (при все някои недостатъци харесахме предишните му филми „All is Lost”, „A Most Violent Year” и „Triple Frontier”. Сценарият е дело на Арт Манкъм, Мат Холоуей и Ричард Уенк.

Премиерата (поне за сега) е насрочена за януари 2023 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. При цялото ми уважение към Джонсън, това е пълен мискаст! При наличието на Джо Манджинело, Карл Ърбън и още маса, маса по-подходящи актьори за ролята, Sony за пореден път мислят с портфейла си. Джонсън може и да се справи добре, но Крейвън изисква не само по-стабилна физика, но той е и по-възрастен от Паркър в комиксите.

  2. Тотално не ми пука за новината и франчайза, просто искам пак да отбележа, че “Хищници в мрака” е мега 💔