Този път се „замотахме“ с новината за трейлъра на „The Protégé“, защото абсолютно неправомерно част от екипа се зае да изучава бойните хватки, с които Маги Кю налага Майкъл Кийтън. Разбира се, че се неуместните шегички не могат да оправдаят липсата (до момента) на информация за този екшън в „операционния“ поток – надяваме се като хвърлите поглед на сътвореното от Мартин Кембъл („Casino Royale“), да споделите надеждите ни за комбинация между сериозен кютек и интригуващ сюжет – нещо рядко срещано в джунглата на комерсиалното кино.

Както се вижда от краткия „обзор“, представящ „The Protégé“, и тримата актьори, на които Кембъл и сценаристът Ричард Уенк („The Equalizer“) са поверили главните роли, са удивително издръжливи – отнасят без проблеми ударни вълни, ритници, куршумени откоси – каквото дойде! Lionsgate стоят зад тази история, в която убийцата на Маги Кю поема опасния път на отмъщението за смъртта на нейния ментор (в ролята – вечният Самюъл Л. Джаксън). Особено добро ни изглежда „включването“ от страна на Майкъл Кийтън, който очевидно ще го играе най-най-лошия от лошите герои в историята. Важното е, че всички са (буквално) убийци по професия – и по-„убийствена“ от тази компания би било доста трудно да се намери. Героинята на Маги Кю прави впечатление на особено способна в боравенето с всякакви устройства за унищожение – чудим се дали трябва да „четем“ този факт като феминистки манифест за равнопоставеност между расите и половете?!

Продуцентският екип се отказва от първоначалното име на проекта – „The Asset“, но едва ли е за да не се бърка със злодеите, които се подвизават със същото кодово име в поредиците, посветени на Джейсън Борн. Работата по филма закъснява с 13-14 месеца, но публиката сякаш вече свикна с непрестанното очакване и дали ще бъде изтъкната като възможна причина Covid-реалността, или счупен крак/ръка на някой от героите/актьорите – това сякаш няма никакво значение.

ebqwnio8mky61

За момента премиерата на „The Protégé“ е предвидена за 20 август 2021 и ще се радваме да гледаме здрав екшън на голям екран – като в „доброто старо време“. 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Мартин Кембъл е страхотен режисьор, но тук лъха на телевизия за съжаление! Маги-то няма остаряване, готина мацка!

  2. Следващият филм на Кембъл е заснет в България, което говори достатъчно 🙁

    1. Този също една част е снимана в Бояна и си личи!