Първи трейлър на „Романът на Лизи“ по Стивън Кинг с Джулиан Мур и Клайв Оуен

от на 2021-05-12
 

Не смеем да си го признаем дори и пред себе си, но имаме големи очаквания за сериала „Романът на Лизи“ („Lisey’s Story“), при все че Стивън Кинг е сценарист на всичките осем епизода, а когато той е пряко ангажиран в екранизациите по негови произведения, много рядко (особено през последните години) крайният резултат наистина си заслужава. В случая обаче става дума за много личен проект – по неговите собствени думи, „Лизи“ е „най-любимият му негов роман“, с който отдава почит на съпругата си Табита, и смятаме, че това може да се отрази положително на работата му като сценарист.

Другата (по-сериозната) част от надеждите за нещо по-добро пада върху плещите на режисьора Пабло Лараин, автор на номинирания за „Оскар“ за „Най-добър чуждоезичен филм“ „No”, (както и на спечелилите множество награди и номинации „Post Mortem”, „The Club”, „Neruda”, „Джаки”, „Ema”) и на актьорския екип, предвождан от винаги страхотната Джулиан Мур и включващ големи и доказали се имена като  Клайв Оуен, Джоан Алън, Дженифър Джейсън Лий и Дейн ДеХан като „злодея“ (Duh!). А днес, към положителните неща, даващи ни повод за оптимизъм, прибавяме и първият трейлър на сериала, който изглежда доста прилично.

Припомняме, че „Романът на Лизи“ разказва историята на Лизи Ландън – овдовялата съпруга на известен писател, която се справя с тежките последствия от загубата му. Докато разчиства работното място на мъжа си, Лизи открива непубликуван роман, който крие ключ към загадъчна тайна и нищо не подсказва, че носталгичното връщане в миналото ще се превърне в почти фатално пътуване в тъмата, съпътствала нейния партньор през целия му живот.

Всичко друго, което ви е необходимо да знаете за историята, ще откриете в трейлъра. Заповядайте в Бумна луна!

Както казахме, като цяло трейлърът ни допада, макар и да има един-два момента, които ни притесняват. Не искаме да влизаме в конкретика, защото вглеждането в отделните елементи започва да формира известни вредни разсъждения и нагласи, а искаме да подходим към сериала максимално непредубедени. Това, което виждаме като атмосфера и което имаме като обещание на база творчески екип, ни е напълно достатъчно. Чакаме премиерата и стискаме палци да не получим втори „Сблъсък“.

В допълнение вижте и няколко допълнителни снимки.

Lisey's StoryCR: Apple TV+ Lisey's StoryCR: Apple TV+ Lisey's StoryCR: Apple TV+ Lisey's StoryCR: Apple TV+ Lisey's StoryCR: Apple TV+ Lisey's StoryCR: Apple TV+ Lisey's Story CR: Apple TV+

Режисьор на „Романът на Лизи“ („Lisey’s Story“) е номинираният за „Оскар“ Пабло Лараин („No” „Post Mortem”, „Джаки”, „Ema”), a сценарист е Стивън Кинг, който адаптира собствения си роман. В ролите са Джулиан Мур, Клайв Оуен, Джоан Алън, Дженифър Джейсън Лий, Дейн ДеХан, Рон Сифас Джоунс, Сунг Канг и др.

Премиерата на първите два епизода от сериала е на 4 юни по Apple TV+.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Pow R Toc H
  2021-05-13 at 14:34

  Баси, само един черен видях. Тея за кви се мислят? :) Иначе, като оставим тази необмислена постъпка, нещата изглеждат добре. Ще се даде шанс, няма начин. Краля, заслужава да излезе поне един избаран сериал, дано този е такъв.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2021-05-14 at 00:20

  По всичко личи, че ще е по-качествен от „The Stand“… което е лесно постижение де.

  Отговор

 • heinrich
  2021-05-14 at 15:44

  Между другото миналата седмица гледат Сблъсък. Абе…. не беше чаааак толкова зле. Очаквах да е по зле. Не че е добър, ама те става. По слаб е от телевизионния сериал…

  Отговор

Коментирайте