Няма по-приятни изненади в света на киното и телевизията от тези, които не просто пристигат неочаквано, а сякаш всеки един елемент от тях не би трябвало да те грабне и заинтересува, но крайния продукт се оказва нещо, в което неочаквано се влюбваш. Такъв беше случаят с любимата ни изненада от миналата година – великолепният сериал на Apple TV+ „Ted Lasso”.

Започваме от там, че зародишът на „Ted Lasso” тръгва от реклами, които една американска телевизия продуцира преди 7 години, за да рекламира, че започва да излъчва Английската висша лига. Не отричаме, че има реклами с повече от прекрасни концепции, но не много от тях си представяме, че успешно биха се пренесли във филм, камо ли пък в сериал. Добавяме към това, че идеята за „fish out of water“ новобранеца в непозната ситуация е едно от най-големите клишета, както и факта, че в главната роля е Джейсън Судейкис, който е приятно присъствие, но никога не ни е бил някакъв особен любимец, нито пък сме го смятали за особено впечатляващ комик. С една дума, нищо не ни беше подготвило за това колко безвъзвратно ще се влюбим в десетте епизода от първия сезон.

Историята, набързо за незапознатите, разказва за треньор по американски футбол, който е нает да тренира западащ лондонски футболен клуб, който ще се бори за оцеляването си в лигата. Титулярният герой Тед Ласо не просто не разбира нищо от истински футбол, но изглежда като леко глуповат вечно усмихнат хахо, който сам признава, че много повече се интересува от това играчите му да се чувстват добре и да са щастливи, отколкото да печелят мачовете си. В началото зрителят веднага си казва, че този глупчо ще бъде изяден от скептичните, типично песимистично настроени британци, а и сигурно го заслужава, защото е неестествено ведър през цялото време. А всъщност с нестихващата сила на оптимизма си той кара не само героите около себе си, но и всеки един зрител да се влюби в него, в неговата радост от живота, липса на его и чистосърдечна страст към това да помогне на всеки, с когото се среща.

Много още можем да разкажем за първия сезон на сериала, за неповторимия състав от забавни и интересни поддържащи персонажи, за тематичните изследвания на страстта към работата срещу професионалната амбиция, за впечатляващия микс между английски и американски хумор. Но няма да го направим. След има-няма три месеца излиза втория сезон, а ще има и трети. Добротата се завръща!

Гледайте трейлъра и скачайте на Тед Ласо влака към един по-усмихнат и по-мил живот.

Ted Lasso” е написан от Джейсън Судейкис и Брендан Хънт, които участват в главни роли заедно с Хана Уадингам, Джеръми Суифт, Джуно Темпъл, Фил Дънстър и Ник Мохамед.

Премиерата на сезон 2 ще бъде на 23 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *