Почти бяхме забравили, че Apple TV+ подготвят сериал по романа-бестселър на южноафриканската авторка Лорън БюксThe Shining Girls“. След като съобщихме, че супер-търсената и вече доста популярна Елизабет Мос се е включила в актьорския екип на проекта, съвсем разбираемо в контекста на пандемичността, която ни заобикаля, около година не се чу нищо по развитието на тази идея. И ето, че преди ден-два се появи информация за решението да превърнат Джейми Бел в сериен убиец, открил начин да пътува във времето.

Сценарист и един от изпълнителните продуценти на поредицата е Силка Луиза, в екипа на продуциращите са още самата Мос, Линдзи МакМанъс, както и Леонардо ДиКаприо, авторката на романа Бюкс и Алън Пейдж Ариага. Ето как звучи официалният синопсис на историята:

Харпър Къртис е убиец, който се появява от миналото. Кърби Мазрачи е момичето, което не е искало да има бъдеще. Кърби е истинско „сияещо“ момиче, една от умните млади жени, преливащи от потенциал, чиито животи са погубени от Харпър, след като той попада на специална Къща в Чикаго (от времето на Депресията), която има способност да се „отваря“ към други времена. Именно тази Къща отвежда Харпър до „сияещи“ момичета в различни епохи на историята – той само очаква подходящ момент, за да нанесе своя удар. Той се оказва съвършеният ловец – след всяко убийство изчезва без следа, като директно се пренася в друго време, докато една от жертвите му не оцелява… Решена да залови злодея, Кърби привлича на своя страна репортера на Chicago Sun-Times Дан Веласкес, с който се опитва да открие истината, а тя се оказва абсолютно невъзможна…

Освен Джейми Бел в ролята на убиеца със способности за пътуване във времето и Мос в ролята на Кърби, в актьорския екип е още Вагнер Моура („Narcos“) – в ролята на репортера. Бел ще трябва да сътвори изключително отблъскващ и особено жесток персонаж, изпълнен с искрена омраза към жените – според описанието на авторката на романа. Очаква се началото на работата по поредицата да започне през наближаващото лято, снимките ще се реализират в Чикаго. Apple TV+ продължава с постепенното увеличаване на собствената продукция – интригуващи и любопитни проекти. Ще очакваме още новини! 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *