Guess who’s back!

Започваме с едно огромно извинение. Повече към вас, отколкото към себе си. Ужасно съжаляваме, че си позволихме толкова дълга пауза – откакто видео подкастът Inglourious Kunts cъществува, никога не сме отсъствали за такъв сериозен период от време. Сигурни сме, че тази липса и наранила сериозно самата тъкан на реалността и че моралът и интелектът на нацията са сред косвените жертви на въпросното безхаберно своеволие (резултатите от скорошните избори са доказателството). Само че, макар да ни нямаше цели четири месеца, трябва да признаем, че почивката си струваше и даже вече ни липсва. Не ви обещаваме, че след този епизод ще се върнем към предишната ни честота на изява, дори допускаме паузите да станат по-чести, че и по-дълги. Не ни разбирайте погрешно – не сте вие причината, в нас е проблемът. Просто сме проклети мързели, които предпочитат да живеят живота си съгласно определени приоритети, а най-важният приоритет е да се наспиваме и да си почиваме. Ако може – постоянно.

Завръщането ни е белязано от неочакван и почти неукротим ентусиазъм, който ще усетите като палав дух в ефира ни, но този дух не е плод на някакъв ренесансов сантимент към младостта ни, а на призраците, излетели от бутилките, брандирани с квалитетни малцове като Ardbeg и Redbreast, които крием зад диваните и с които си доливаме жадно чашите в рекламните паузи. Окей, това беше дълго и сложно изречение, чиято цел беше само и единствено да се изфукаме, че тровим анатомията си със скъпи неща. На всичкото отгоре вече приключваме втори (може би всъщност трети) абзац, в който нищичко съществено не ви казваме за дискусията и участниците, които са част от това изключително увлекателно 80-минутно предаване.

Истината е, че решихме да нямаме тема – да се впуснем (хаха) в привидно безцелен и random разговор за любимото ни седмо изкуство, без сценарий, без предварителни уговорки (с изключение на една – да не коментираме проклетите „Оскар“-и) и без идея какво в крайна сметка ще се получи. Е, май се получи някакъв особенo забавен и бъбрив мелез, който включва в себе си обсъждане както на режисьори като Зак Снайдър и Куентин Тарантино, така и на франчайзи като Star Wars и MonsterVerse. Извънредно сме щастливи, че за целта на едно място се е събрал нашият оригинален състав – Мартин „Циничния Елф“ Ангелов като водещ с гости Димитър Дринов, Владислав Апостолов и Благой Д. Иванов.

Сипете си и да се чукнем:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Ебааа си
    и нито дума за „Голата истина за група Жигули“?
    Кога ще се съберете да го хвалите? Все пак филм на Виктор Божинов!
    😉

  2. Много се забавлявах с този епизод, на места се смях с глас, такива реплики не се чуват много често вече, още повече на място и в контекста на кино разговора, който ми беше супер интересен и информативен. Особено хубаво ми стана, когато за малко намесихте Терминатор 2, един от ненадминатите екшън филми от близкото минало и еталон в жанра. Продължавайте да създавате такива епизоди и бъдете здрави!

  3. Като изключим елемента с „nothing can beat the original“, Scream 4 определено дава повод на оригинала да се бори стабилно, за да задържи първото място във франчайза. Със сигурност тройката е на дъното във франчайза, макар че и тя има доста позитиви. Двойката е супер и даже ме кефи повече от оригинала в много отношения. Но четворката е нещо специално!

    Хората са казали „никога не казвай никога“, но нещо ми подсказва, че едва ли ще видим някога филми от ранга на Т2. Той, както и много други заглавия, принадлежат на отминали епохи, където творците и свободата, която им се даваше вече е заместена от корпоративни шаблони и натиск за доставяне на кока-колов продукт за масово потребление. Mad Max и сие са аномалии.

    Супер подкаст! Повече такива епизоди!

  4. Putting things into a bit of perspective maybe …

    Stephen Colbert – Posted today … 110 000 views, which will grow I am sure … and I don’t know how many comments …

    https://www.youtube.com/watch?v=MXSBylHDdQE

    If I were to ask any of you what the comments under the video are saying about this young girl – what they mean – why are random people saying those things about her ? It is the same fucking industry, right ?

  5. Удивително е колко тематично се получи, въпреки липсата на тема 🙂

  6. Много ми е забавно да гледам, е повече да слушам такъв тип „разкрепостени“ разговори, а пък и за кино, но както си мисля, каквато и тема да Ви дадат, резултата ще е един и същ… идиотизми 🙂 бих се пробвал като гост някой път, да видим как става поканата.