След дебюта на първия трейлър преди два месеца, не сме обръщали никакво внимание на новата киноадаптация на изключително популярната серия от игри „Смъртоносна битка” („Mortal Kombat”), но вчера Warner и HBO Max представиха първите седем минути от „Mortal Kombat: Филмът” и решихме, че си заслужава да ги отразим, като чудесна загрявка за премиерата на филма, която у нас е само след два дена, при това на голям екран.

В тези седем минути ставаме свидетели на зараждането на съперничеството между два от най-иконичните герои от поредицата (във всичките ѝ проявления – игри, филми, сериали…) Скорпион и Суб-Зиро, които тук все още са Ханзо Хасаши и Би-Хан. Заедно с това видео ви предлагаме и два погледа зад кулисите, които дебютираха преди известно време и разкриват интересни подробности за създаването на „Mortal Kombat: Филмът”. Вижте.

Както вече казахме, остават два дни до премиерата, така че няма какво да философстваме излишно. Петък сме в кината и после ще говорим – имаме голям фен, който се нагърбил със задачата да анализира филма и вселената в ревю.

За финал, пуснете си Techno Syndrome 2021 на Бенджамин Уолфиш, част от саундтрака на филма, и вижте официалния синопсис, плюс два постера.

ММА боецът Коул Йънг е свикнал да се бие за пари и изобщо не подозира за легендарното си наследство. Той също така си няма представа защо Шанг Цунг, император на Външния свят, е изпратил най-могъщия си войн, Суб-Зиро, да го убие. Страхувайки се за живота на семейството си, той ще се опита да открие Соня Блейд, по съвет на Джакс, майор от специалните части, който има същия странен белег във формата на дракон като Коул. Скоро той се озовава в храма на Лорд Рейдън, Бог Старейшина и закрилник на Земното измерение, който дава убежище на всички, които носят знака. Тук Коул започва своето обучение заедно с опитните бойци Лу Канг, Кунг Лао и наемника Канг, за да може да застане редом с най-великите шампиони на Земята срещу враговете от Външния свят. Те ще се изправят в смъртоносна битка, от която ще зависи съдбата на цялото човечество. Дали Коул ще успее да отключи своята сила навреме, за да спаси семейството си и да спре заплахата от Външния свят веднъж завинаги?

mortal_kombat_bg_xlg

mortal_kombat_ver5_xlg

Mortal Kombat: Филмът” („Mortal Kombat”) е режисиран от Саймън МакКуоид по сценарий на Грег Русо и Дейв Калахан и идея на Русо и Орен Узиел. В ролите ще видим Люис Тан като Коул Йънг, Джо Таслим като Суб-Зиро, Луди Лин като Лю Канг, Мекад Брукс като Джакс, Таданобу Асано като Рейдън, Сиси Стрингър като Милийна, Чин Хан като Шанг Цунг, Хироюки Санада като Скорпион, Джош Лоусън като Кано, Джесика МакНамей като Соня Блейд, Макс Хуанг като Кунг Лао и други.

Премиерата е на 23 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

16 Comments

    1. И аз така – запазил съм билет за IMAX за петък.

    2. Тъжно. Абе ще се гледа на какъвто и екран да е. Дано филмът не смуче – чета само позитивни ревюта пък да видим…

    3. Моля ти се. това ще е ълна тъпотия и двучасов ад за очите. Ще се убедите сами. Аз не мисля и да го гледам. По доббре да гледам оня филм от WTF трейлъра на седмицата. Ще е по интересен.

  1. Аз понеже не мисля да гледам филма, гледах тия първи 7 минути – не е трагично, ако не друго 🙂

    1. Гледам отстрани, коментирал си МК и си викам „некой му е хакнал профила“, но като прочетох….. ти си си 😀

    2. Според мен ще отиде да гледа и филма. Ама иска да си изпроси някой да му плати билета, ха

    3. и това му предложих, и вместо да ми го каже в очите, намеква тук, че няма да дойде……

    4. Както би казал всеобщият тукашен любимец Драго: Ха-ха!

  2. Пазиш се за Шан-Чи, признай си. ;p
    Като бях юноша бледен, помня колко пари трошаха връстниците ми по аркадките с играта. Никога не съм бил голям фен, пазя смътни спомени, че първият филм беше доста посредствен, а вторият – толкова зле, че тук доста трябва да се постараят, за да надминат това постижение. Реално първите 7 минути не са идеално лоши, малко странно ми стои този CGI и филтрите/ефектите за гората в началото, като изключим това – нищо дразнещо не видях. Дори се впечатлих от по-скоро типичното за класическите азиатски филми за бойни изкуства заснемане на бойните сцени – без да се накъсва всеки един удар на няколко кадъра – което май в западна продукция отдавна не съм го виждал.

  3. След тези 7 минути имам някакви надежди за филма, че няма да е по-тъп от онова малоумие Annihilation, което загроби поредицата за много дълго време. Добре са се справили с бойните сцени и тяхното представяне на екран, дано и оставащото времетраене е със същото качество. Двата филма от поредицата са едни от малкото чийто саундтраци са в пъти по-добри от самите филми (Judgement Night също спада към този списък), да видим тук как ще се реализират нещата.

    Поздрав: https://www.youtube.com/watch?v=n0M8FA9x6PE

  4. Спокойно се гледа филмът, видимо са се опитали да приложат формулата на Марвел/DC, само че с по скромен бюджет и каст. Ако трябва да съм честен, дори се изненадах – ясно е, че продукцията ще е посредствена, но някои сцени и отделни ефекти бяха на много високо ниво, за съжаление се е наложило да вържат бюджета и 1/4 от сцените са буквално „бой на негри в тъмна нощ“ (ще ме прощавате за липсата на политкоректност), умишлено замъгляване на фона и прочее похвати. Дразнещо е, но се преживява. Поне според мен това е нещо като пролог и са играли на сигурно, крайният резултат е, както се казва – „Not great, not terrible“. Бих му дал 6, обаче заради леката носталгия и фаталитата, ще добавя една единичка. Поставен до Wonder Woman 1984 си изглежда направо като шедьовър.