O, scheiße!

Първият тийзър трейлър на „Army of the Dead“ беше достатъчно красноречив по отношение на естеството на филма и зомби вакханалията, обещана ни от Зак Снайдър, и честно казано, мислехме, че от тук насетне рекламната кампания няма да ни предложи нищо кой знае колко неочаквано, но вчера Netflix представиха пълния трейлър, който успя да ни изненада.

Действието на „Army of the Dead“ се развива в Лас Вегас, който е покосен от зомби епидемия. Властите успяват да ограничат разпространението на вируса само в рамките на града, като построяват стена от транспортни контейнери. Вегас рухва, а шест години по-късно един от собствениците на казина в града наема група войници да влязат в карантинната зона и да извършат обир – да вземат парите, които той е оставил в сигурен сейф в казиното си.

Вижте трейлъра.

„They’re smarter. They’re faster. They’re organized.”

Идеята за интелигентните зомбита не е никак нова, но тук нещата изглежда са изведени на съвсем различно ниво, което, трябва да признаем, че ни допада – определено променя динамиката и слага сюжета в малко по-различно и далеч по-дълбоко измерение, от първоначално заявеното. Разбира се, не говорим за ниво „наистина качествен филм“, но все пак е някакъв допълнителен щрих. И зомби тигър? Бройте ни!

Трябва да отбележим, че и като цяло (визия, ритъм, музика) този трейлър ни харесва повече от предишния, където имаше едно-две неща, които не ни допадаха, и в доста по-голяма степен успява да ни надъха за „Army of the Dead“. Вече малко по-трудно сдържаме ентусиазма си – споменавали сме, че не искаме да се „филмираме“ предварително, за да не прегорим и да не се разочароваме впоследствие. Реално не можем да очакваме много от подобен филм, но все пак разчитаме на качествено комерсиално зомби развлечение – знаем (и виждаме), че не е невъзможно.

Вижте и няколко нови постера, а междувременно припомняме, че очакваме и два паралелни проекта, доразвиващи вселената на филма – предисторията „Army of the Dead: The Prequel“ и аниме-сериала „Army of the Dead: Lost Vegas“.

army_of_the_dead_ver3_xlg army_of_the_dead_ver4_xlg army_of_the_dead_ver2_xlg

Режисьор на „Army of the Dead“ е Зак Снайдър („Зората на мъртвите“, „300“, „Пазителите“, „Батман срещу Супермен“), който е и сценарист наравно с Шей Хатън („Джон Уик 3“) и Джоби Харолд („Крал Артур: Легенда за меча“). В ролите са Дейв Батиста, Ела Пурнел, Ана де ла Регера, Гарет Дилахънт, Раул Кастийо, Омари Хардуик, Нора Арнезедер, Хума Куреши, Матиас Швайгхьофер, Тиг Нотаро, Хироюки Санада, Тео Роси, Саманта Уин, Ричард Ситроун, Челси Едмъндсън и др.

Премиерата е на 21 май по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

  1. Реликвата….. 97-ма, не стига, че избягах от казармата за да го гледам, ами подлъгах и още 3ма с мен, ама всеки час извън казармата си е бонус

    1. грешна секция на коментара…… деам

    2. Нищо, така стана по-разчупено 😀

  2. По същество за филма, дали има общо със стария зомби филм на Снайдър….за съществуването на който разбрах на скоро?

    1. Не, няма нищо общо. Поне засега няма и намек за това, нито официално, нито неофициално. Сега, като гледаме филма ще видим, но едва ли. Снайдер може и да сложи 1-2 препратки, знам ли. Ако изпуснат зомбитата в края на филма, тогава това може да се яви кати предистория например, но зомбитата тук са умни, а там си бяха тъпи, та няма как да стане.. така че отговорът е не.

    2. Мерси…… а да го пробвам ли, ей така, заради жанра?

    3. Ооо, да, даже е задължително. Филма е много як.

  3. Трейлърът е муцка! Малко спойл-на как ше умрат някои от героите, но уатевър – ще се гледа с пуканки!