Обикновено задкулисната драма и дългото забавяне на премиерата на един филм не вещае нищо добро. Вярно е, че сме виждали и примери за обратното, когато дълги забавяния и сериозни преснимания могат да подобрят крайния резултат, но в общия случай тези неща говорят за несигурност от страна на студиото, а генералните промени в екипа значат размиване на първоначалната идея и като цяло, нищо хубаво не излиза от цялата дандания.

Подозираме, за съжаление, че именно такъв ще бъде случаят с проблематичния „Жената на прозореца“ („The Woman In The Window“), чийто първи трейлър гледахме преди около година и половина. Вярно е, че в момента забавянето на филми е най-нормалното нещо в живота ни, но тук не говорим само за пандемичните обстоятелства. Още когато излезе спомената първа реклама вече се знаеше, че тестовите прожекции на „Жената на прозореца“ са дали на студиото силно незадоволителни отзиви и скоро след това премиерата беше отложена, Тони Гилрой беше нает да напише чисто нови сцени и дори се смята, че за допълнителните снимки продуцентът Скот Рудин изцяло е поел контрола над филма от режисьора Джо Райт. Драааамммааааа….

Припомняме, че „Жената на прозореца“ разказва историята на детската психоложка Анна (Ейми Адамс), която страда от тежка агорафобия, за която взима един куп лекарства. Анна се запознава със съседката си Джейн (Джулиан Мур), чието присъствие подобрява състоянието на главната героиня, докато тя не вижда как Джейн е наръгана с нож през прозореца си. След като обаче полицията се намесва, друга жена се представя за Джейн, а менталното състояние на Анна изглежда се влошава все повече, до такава степен, че тя самата не е сигурна какво е истина и какво – халюцинация.

Вижте новият трейлър сега:

Най-тъжното от цялата работа е, че на хартия един такъв филм би ни развълнувал неимоверно – страхотният актьорски състав под ръководството на много силен режисьор като Джо Райт, заедно с напрегната история, която кара публиката да се съмнява във всичко, което се случва – звучи като рецепта за успех.

За съжаление, присъствието на всички проблеми на продукцията, заедно с не особено вдъхновяващия и оригинален трейлър, по-скоро ни карат да си мислим, че „Жената на прозореца“ ще е поредното недоизмислено и клиширано трилърче, адаптирано от книга, която се продава по автогарите. Виждаме някои подобрения от първия трейлър, някои визуално интересни кадри, които обаче едва ли са част от „съществената“ част на филма. Истината е, че почти със сигурност ще го изгледаме, най-малкото защото ще излезе в Netflix, но очакванията ни вече са крайно занижени.

csssf-20200409 woman_in_the_window_ver3_xlg

Жената на прозореца” („The Woman In The Window“) е режисиран (технически) от Джо Райт („Гордост и предразсъдъци”, „Изкупление”, „Анна Каренина”, „Най-мрачният час”), а сценарият е дело на любимия ни Трейси Лец, който адаптира едноименния роман на А. Дж. Фин. В главните роли са невероятната група Ейми Адамс, Джулиан Мур, Гари Олдман, Дженифър Джейсън Лий, Уаят Ръсел, Антъни Маки и Браян Тайрий Хенри.

Филмът ще дебютира на 14 май в Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *