Подготвя се американски римейк на руския фантастичен хит „Sputnik“

 

Руският фантастичен филм „Sputnik” се оказа доста силен и неочакван хит както в родната си Русия, така и в глобален мащаб. Номинираната по множество най-разнообразни фестивали мрачна продукция на режисьора Егор Абраменко си спечели обичта както на фенове, така и на критика. Едва ли ще има много изненадани, че вниманието на Холивуд се е насочило в посока на „Sputnik” и правата за римейк вече са в ръцете на американците.

Студиото на Мат Рийвс („The Batman”) 6th and Idaho ще обедини усилия заедно с Village Roadshow Pictures („The Matrix”, „Mad Max: Fury Road”) и XYZ Studios („Mandy”, „Apostle”), за да ни представи една нова и надяваме се дори още по-мрачна версия на руската фантастиката.

На този етап не е много ясно дали самият Мат Рийвс ще се заеме с режисурата на бъдещия римейк, но той със сигурност има опит с пренасяне на чуждоезични ужаси за американска публика. Припомняме ви, че през 2010 година той беше режисьор на вампирския „Let Me In”, който от своя страна пък беше версия на шведския „Let The Right One In” по романа „Покани ме да вляза“ на Йон Айвиде Линдквист. Последният имаше изключително мрачна и потискаща атмосфера, подобно на „Sputnik”.

От оригиналните студия като продуценти ще се включат Микхайл Врубел и Александър Андрушенко за Vodorod Pictures, Фьодор Бондарчук за Art Pictures и Илия Стюарт за Hype Film. Адам Касан и Рафи Крон ще представляват 6th and Idaho.

Припомняме ви, че действието в „Sputnik” се развива през 80-те години на миналия век и разказва за млада психоложка, която е привикана от армията, за да им помогне с оценяване състоянието на единствения оцелял от космическа мисия. Скоро става ясно, че недобронамерено извънземно създание живее като паразит в тялото на космонавта. Докато военните искат да го използват като оръжие, Татяна Климова желае само да го отдели от хоста без това да причини смъртта на последния.

Ето какво споделя и изпълнителният вицепрезидент на Village Roadshow Pictures” Джилиан Апфелбаум:

Вярваме, че „Sputnik” ще се приеме много добре от английско говорящата публика и ще продължи да очарова зрителите със своята вълнуваща история. Нямаме търпение да започнем работа по продукцията и имаме едни от най-добрите партньори в бранша, за да покажем визията на Егор и да запазим ядрото на филма.

Можем само да почакаме и да видим какъв ще бъде крайният резултат. Ще се постараем да ви държим в течение при бъдещо развитие.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте