Леонардо ДиКаприо купи правата за римейк на „Още по едно“ на Томас Винтерберг

от на 2021-04-27
 

Златните воини бяха раздадени – време е да реализираме една (най-често) кощунствена идея! Макар експериментите в тази насока до момента да доказаха, че правенето на римейки не винаги е достатъчно доходоносен бизнес, има определен тип филми, които сякаш задължително минават през това изпитание. Дойде ред и на „Още по едно“ („Another Round“) да бъде „преработен“ за по-лесно „смилане“ от щатската аудитория. И не казваме „англоезичната“, защото на Острова много отдавна знаят как да оценяват истински качественото европейско кино, независимо от държавата, в която е създадено.

Любимият на целия свят Леонардо ДиКаприо и неговата компания Appian Way са си осигурили правата за създаване на бъдеща англоезична версия на най-новия филм на Томас Винтерберг, когото всички поздравиха с получаването на „Оскар“ за най-добър международен филм. Очаква се ДиКаприо и Дженифър Дейвисън да бъдат продуценти, като финансирането ще бъде осигурено от компаниите Endeavor Content и Makeready. За да стартира направата на този римейк е необходимо най-вече да се ангажира максимално бързо сценарист, който да се заеме с адаптацията; очаква се самият Леонардо да се включи и като актьор в проекта.

Самият Томас Винтерберг, заедно със съавтора си сценарист Тобиас Линдхолм ще бъдат изпълнителни продуценти на римейка, заедно със Сиси Граум Йоргенсен и Каспър Дисинг. Deadline споделят, че за правата, закупени от Леонардо ДиКаприо, са наддавали още продуцентската компания на Джейк Джиленхол в партньорство със Studiocanal, The Picture Company и Елизабет Банкс, чиято компания е разчитала на подкрепата на Universal. Въобще – оскаровият фаворит за най-добър международен филм за 2021 се оказа, очаквано и разбираемо, доста желана история!

В очакване на още подробности по творческия екип на бъдещия римейк, заемаме скептична позиция на наблюдатели, като се има предвид колко много харесваме оригинала „Още по едно“ на Винтерберг! 

коментари
 
Отговорете »

 
 • X-Force
  2021-04-27 at 17:44

  Абсолютно ненужен проект, но хей – ако Лео е в главната роля ще препълни киносалоните … и ще съм там да го гледам!

  Отговор

 • UZUMAKI
  2021-05-02 at 19:07

  Не аман, ами дабъл аман…

  Отговор

Коментирайте