Като цяло има малко филмови новини, които ни вълнуват по-малко и които по-бързо могат да ни накарат да извъртим очи от досада, от тези за нов Netflix филм на Адам Сандлър. Човекът е легенда и това не го отричаме, но също така няма как да отречем, че през последните години колаборацията му с Netflix ражда кой от кой по-малоумни филми, които даже не сме и гледали – качеството им става пределно ясно оше като им видим плакатите и трейлърите.

Между малоумните си комедии обаче Сандлър успява да участва в добри филми, като страхотния „Uncut Gems”, а новия му Netflix проект „Spaceman” вещае добро с това, че ще бъде на режисьора на размазващия „ЧернобилЙохан Ренк. Към това добавяме любопитна научно-фантастична история, която изглежда ще изследва определени теми, а няма да е просто „Сандлър в космоса“. На всичкото отгоре, сега научаваме, че любимката ни Кери Мълиган се е съгласила да поеме главната женска роля като съпругата на Сандлър. Към актьорския състав също така се включат Пол Дейно и Кунал Наяр.

Припомняме, че „Spaceman” разказва историята на астронавт (Сандлър), който е изпратен до ръба на галактиката да търси мистериозна антична прах, докато живота му на Земята се разпада из основи. В един момент той започва да чува гласа на древно същество, което се крие на кораба му и което сякаш ще се опитва да му помогне да оправи бръкотията в живота си. Историята е адаптирана от романа „The Spaceman of Bohemia” на Ярослав Калфар.

Както казахме, Кери Мълиган ще поеме ролята на съпругата на астронавта. Тъй като сме й големи фенове и сме добре запознати с кариерата и изборите ѝ на роли, участието ѝ в „Spaceman”, ни кара да сме още по-любопитни за филма. Тя отдавна не играе просто „жената“ на главния герой, подбира си само сложни и интересни персонажи, които не се вкарват лесно в рамки и определено не такива, които просто плачат за смелия си мъж астронавт. Смятаме, че сюжетът на „Spaceman” ще бъде доста по-многопластов, отколкото личи от краткото резюме, което имаме в момента.

За Кунал Наяр нямаме много комплименти да предложим, тъй като „Теорията за Големия взрив“ само обижда комедийния ни вкус. Не казваме, че не е добър, просто не сме имали възможност да го гледаме в много стойностни неща. Пол Дейно обаче е от най-добрите и разнообразни млади артисти в Холидув в момента, пък и вече е работил с Кери Мълиган, когато я режисира в доста силния си дебют „Wildlife“.

Йохан Ренк, който ще режисира, също ни кара да си мислим, че това ще е нещо много различно от „поредната Сандлърова комедия“, защото (надяваме се) никой не би последвал триумф като „Чернобил“ с идиотщина като „Murder Mystery“ примерно.

Със сигурност ще следим за още новини около „Spaceman”, който се заформя да бъде един от проектите, за които нямаме никакво търпение, въпреки че засега ще запазим нивото на очакванията в умерени граници. Ще се ослушваме за стартова дата на продукцията, ако не такава за премиера.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *