Екипът на Киномания разкрива още две вълнуващи заглавия от програмата си, които ще бъдат показани в зала 1 на НДК.

На невероятния талант на Бенедикт Къмбърбач (който почитателите на Киномания познават от филмите „Игра на кодове” и „Хамлет”) ще могат да се насладят зрителите на 18 април от 19:00 часа, когато ще бъде представен филмът „Сянката на шпионина” („The Courier“). Продукцията е с режисьор Доминик Кук („На плажа Чезъл”) и се базира на истинската история на Гревил Уин (Къмбърбач) – британски бизнесмен, вербуван от МИ6 и ЦРУ по време на Студената война. Уин трябва да си сътрудничи със съветския шпионин Олег Пенковски (изигран от Мераб Нинидзе) с кодово име Ironbark, който има секретна информация за Съюза, най-вече свързана с т. нар. Карибска криза, смятана за най-острия конфликт по времето на Студената война, довел света до ръба на Трета световна война.

Двамата мъже стават близки приятели, но когато тяхната дейност е разкрита от двоен агент на КГБ, Уин попада в руски затвор, а Пенковски бива убит.

В „Сянката на шпионина” участват още Рейчъл и Джеси Бъкли („Чернобил“), а сценарият е дело на Том О’Конър.

Скъпи другари” на руския режисьор Андрей Кончаловски е не по-малко впечатляващо заглавие от селекцията на Киномания, което публиката ще може да види на 17 април от 19:00 часа.

Черно-бялата драма ни пренася в 1962 г., когато съветските власти потушават с насилие мирна работническа демонстрация в Новочеркаск. По време на протестите са убити 26 души, над 80 души са ранени, а властите потулват случая. След тридесет години архивите са отворени и въз основа на тях режисьорът и автор на сценария разказва историята на Людмила (Юлия Висоцка) от местната партийна организация, която през цялото време води борба между себе си и системата, в която вярва.

Исках да покажа как историята разкрива непреодолимата пропаст между идеалите на комунизма и драматичната реалност на фактите. Филмът е почит към чистотата на онова поколение, към неговите жертви и предадени идеали“., казва за филма си големият режисьор.

Билети за всички филми от програмата вече са в продажба и могат да бъдат закупени на билетните каси на НДК, както и на tickets.ndk.bg

Киномания се провежда при спазване на всички противоепидемични мерки. Молим публиката да заповяда в киносалоните с маска и да спазва дистанция!

Не пропускайте и ексклузивната прожекция на филмът „Ханът и империята”, с който НДК ще отбележи своята 40-та годишнина на 31 март в зала 1!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *